Akrep sistemin en dış gezegeni olarak bilinen, derinliği, yeraltını, değişimi, dönüşümü ve büyük gücü sembolize eden Pluto tarafından yönetilir. Akrep yaşamda önemli değişim ve dönüşümler yaşamak, bu değişiklikleri rahatlıkla yapabilmek için içsel gücünü geliştirmek üzere dünyaya gelir. Her tür problemde ve hayati zorluklarda, gücünü ve soğuk kanlığını koruyabilir. Akrep çocuğu erken yaşlarda bile, insanın içine direkt bakar. Yüzeyin arkasına görüp ve altında neler yattığını kolaylıkla hisseden derinliktedir. Bu sezgisellik ve alıcı yapı, bebek Akrep’te de vardır ve buna güvenerek yetişmesi, özgüveni açısından önemlidir.

Akrep çocuğu amacı için kuvvetli iradesiyle hedefe kilitlenir. Konsantrasyon gücü yüksek olduğu için, amacına ulaşmasını pek az şey engelleyebilir. Ebeveynlerin de, bu güçlü iradeyle karşılaşması olasıdır. Söylenenlere, kendisinden istenenlere bazen katı şekilde direnir, seçimlerinin arkasında güvenle durur. Akrep çocuğunun sahip olduğu bu şahane kararlılığı olumlu yönde kullanmayı öğrenmesi ve karakter gelişimi için hassas dengeler oluşturmak önemlidir.

Akrep, duygular dünyasına odaklıdır, ama duygularının kölesi de değildir. Duygusal anlamda kendini korumayı oldukça iyi başaran Akrep çocuğu, kuvvetli, yoğun duygularını başarıyla saklayabilir. Akrep çocuğunun bu duygusallığı tanıyıp, kabul ederek, yaşama duyduğu ihtiraslı yaklaşımı da keşfetmesi önemlidir. Akrep çocuğunun hissettikleri görünenden daha fazladır. Bir problemi olduğunda çok derinden hisseder ve duygularını açığa çıkaramadığı için bu rahatsızlıklar insanlardan uzaklaşma ya da kötü rüyalar olarak ortaya çıkar. Dolayısıyla diğer çocuklara oranla küçük Akrep’in kendini gönülden dinleyecek yakın bir kulağa ve derin bir anlayışa ihtiyacı vardır. Ayrıca içsel olarak kolaylıkla yaralanabildiği için, diğer insanlara güvenmesini sağlamak da yaşamdaki başarısı açısından oldukça önem taşır.

Zihinsel yetenekleri ve kapasitesi gayet kuvvetli olan küçük Akrep, yoğun miktardaki bilgiyi bir anda özümseyebilme ve hangisinin önemli olduğunu ayırt edebilme kabiliyetindedir. Güçlü bir araştırma arzusuna da sahip olan Akrep çocuğu, elde ettiği yüzeysel bilgilerle yetinmeyip, konu hakkındaki tüm detaylara ulaşmak ister.

Sevgiyle


Yorumlar

Popüler Yayınlar