Kim Bu Chiron?

Chiron deniz perisi Philyra ile tanrı Satürn’ün evlilik dışı ilişkisinden doğan, yarı insan yarı at bir “sentor”dur. Yasak ilişkinin kurbanı olan Chiron, bebeğinin sıradışılığından utanan annesi tarafından terkedilir. Kendi başına büyür, her şeyi kendi başına öğrenir ve “istenmeyen” olmak ruhunda çok derin yaralar açar.

Astroloji’de ise kadim bir sembolizmaya sahip olmamasına rağmen, yorumlarda ve öngörülerde çok kıymetli bir “anahtar” olarak kullanılır. Aslında bir astreoid olan Chiron, Satürn ile Uranüs arasında beş yılda bir burç değiştirerek yörüngesine devam eder.

Yaralı Şifacı olarak da bilinen Chiron doğum haritasında derin travmaların, yaraların, şifaya ihtiyaç hissedilen karakteristiklerin olduğu hayat alanlarını ve nasıl ortaya çıktığını gösterir. Hepimizin istisnasız, ama bu yaşamlardan, ama geçmiş yaşamlardan getirdiğimiz yaralarımız, travmalarımız var. Boşuna değil tabii. Her hangi bir şeyi anlayabilmek için, onu tanımak gerekir. Kendimizdeki yaraları, travmaları görüp bildikçe, “yara” kavramını tanıdıkça, empati duyabilme, başkalarının şifası olabilme, iyi gelebilme, çözüm üretebilme yeteneğimiz de kuvvetlenir. Topluca şifalanmamız dileğiyle.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar