Dolunay Aslan-Kova aksında gerçekleştiği için öncelikle bu burçlarda ve Boğa-Akrep ikilisinde Güneş ve Yükselen burçları olanlar etkilenecekler. Yükselen burç derecelerini bilmek pek mümkün değil ama, son dönemde olduğu gibi yine bu burçların ilk 10 gününde doğanların daha kontrollü olmaları fayda sağlayacaktır. Tabii eğer Ay burçlarınızı ya da haritanızdaki diğer ögelerin yerlerini de biliyorsanız ona göre davranmanız iyi olur.

Koç ve yükselen Koç için çocuklarla, eğlence hayatı, yatırımlar ya da yaratıcılıkla alakalı günlük yaşamın akışından kaynaklanan bazı gerginliklerin yaşanması söz konusu. Özellikle bu durumun finansal bir boyutunun da olduğunu belirtmek gerekir. Belki de idealize edilen planların, hayallerin hayata geçirilmesinde aksamalar, gecikmeler olabilir. Çıkış noktası maddi kaynakların eş ya da ortak yardımıyla genişletilmesi olabilir.

Boğa ve yükselen Boğa için çatışmaların ve gerginliklerin kaynağı aile ve ev yaşantısındaki ihtiyaçlarla, mesleki ya da toplumsal hayatın gereksinimleri arasındaki dengesizlik. Bu problemler tabii ki yeni değil ancak bu dönemde iyice gündeme oturmuş olabilir. Günlük yaşam akışında biraz daha yaratıcı olmak da gerekebilir. Çıkış noktası baskı yaratan sorumlulukları, karşılanamayan ihtiyaçları bir ortak ya da eşle paylaşmak.

İkizler ve yükselen İkizler için odak noktasında yakın çevreyle ilişkiler, iletişim, eğitim ve kanuni konular var. Farkında olmadan bir dönemdir kendi kendinizi sabote ediyor olabilirsiniz. Bilinçdışı bir şekilde neye olduğunu anlamadığınız bir öfke bulutunun içinde olmak, konuşmalarınızda, pazarlıklarınızda, kardeşlerle, komşularla bağlantılarda kendini gösterebilir. Hayatı evde ve aileyle yoğun geçirmek de sizi bunaltmış olabilir. Biraz kendinize, sağlığınıza dikkat edip, yaşamınızı daha verimli hale getirmeye odaklanırsanız çıkışı bulabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç için maddi kaynaklar ve toplumsal yaşamın, hayallerin, ideallerin dengesiyle alakalı bir odaklanma söz konusu. Kardeşlerinizin ve yakın çevrenizdeki insanların da dahil olabileceği, sahipliklerle alakalı bazı gerginlikler, çatışmalar yaşanması mümkün. Duygulardan çok aklı ön plana almak, detayları içeren bir iletişim kurmak da temel gereksinim. Çocuklarla, yaratıcı konularla, sanatla ilgilenmek, biraz eğlenmeye vakit ayırmak çıkış noktanız olabilir.

Aslan ve yükselen Aslan için doğal olarak en önemli dönemlerden birisi. Duygusal dalgalanmalara bağlı davranış değişimleri mesleki yaşantıda, kariyerde ve eşle, ortakla ilişkilerde sıkıntılara, gerginliklere yol açabilir. Özellikle bu hayat alanlarında finansal konuları da içine alan tartışma ve kararlarda, gururu, kibri, dominant tavırları kontrol etmek gerekebilir. Evde zaman geçirmeyi tercih etmek, aileye dönmek, ebeveynlerden şefkat almak çıkış noktası olarak görünüyor.

Başak ve yükselen Başak için de oldukça önemli bir dolunay. Farkında olmadığınız dürtüleriniz ya da sizden gizlenmiş bazı konularla yüzleşebileceğiniz bir dönemdesiniz. Çalışma hayatındaki ya da günlük yaşamdaki aksaklıklar, sıkışıklıklar, inançlarınız sizi fazlasıyla kendinizden ödün vermeye itiyor olabilir. Fedakarlıklarda da ölçülülük önemli. Kardeşlerinizden, yakın çevrenizden, yardım istemek, destek almak çıkış noktanız olabilir.

Terazi ve yükselen Terazi için gündemde arkadaşlıklar, gruplar, hayaller, planlar var. Bu alanlarda değerlendirmeler yapılması, ortak mali kaynakların göz önüne alınarak, yatırımlarda revizyonlara gidilmesi gerekebilir. Ayrıca çocukların ya da yaratıcılık gerektiren faaliyetlerin maddi gereksinimlerinin de yeniden değerlendirmeye alınması gerekecektir. Maddi kaynakların ve kazanım gücünün arttırılması için planlar yapmak ve eyleme dökmek çıkış noktası olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep de oldukça önemli bir dönemde. Aile, ebeveynler, yaşanan ev ve ortak-eş ile alakalı gerginlikler gündemi tutabilir. Yanı sıra bireysel planlara, ideallere ve belki de arkadaşlara ayrılan maddi-manevi enerjinin de bu çatışmaların yaşanmasında payı olabilir. Öz değer duygusunu gözden geçirmek, kariyeri planlamak ve toplumsal pozisyonları aktive etmek çıkış noktası olabilir.

Yay ve yükselen Yay için yakın çevrenin, kardeşlerin yarattığı kısıtlamalar, sorumluluklar, iletişimde yetersizlik hissi ve gündelik akıştaki beklenmedik aksamalar, mental olarak gerginliklere ve yorgunluğa neden olabilir. Bu dönemde mevki, itibar ya da kariyer alanında biraz daha analitik olmak ve yoğunlaşmak faydalı olacaktır. Meditatif faaliyetler, yoga, dua ya da deliksiz bir uyku dönemin çıkış noktası olarak kullanılabilir. 

Oğlak ve yükselen Oğlak için finansal konular gündemde. Gerek bireysel gerekse ortak maddi kaynakların, mirasın özellikle riske atılmaması gereken bir dönem. Bu dönemde yatırım yapmamak, mali alanda spekülasyona girmemek çok önemli. Çocuklara, yaratıcı faaliyetlere, eğlenceye, lükse ayırdığınız kaynakları ve ani harcamaları tekrardan değerlendirmelisiniz. Arkadaşlarla vakit geçirmek, sosyalleşmek ya da toplumsal sorumluluklar üstlenmek rahatlamanıza ve stresden çıkış bulmanıza yardımcı olacaktır.

Kova ve yükselen Kova başroldeki burçlardan bir diğeri. Bu Dolunay siz, ortağınız-eşiniz ve aileniz gibi hayatın omurgasını oluşturan alanları içine alarak meydana geliyor. Özellikle gayrimenkuller, ebeveynlerin beklentileri, partnerinizin istedikleri arasında denge oluşturmakta zorlanabilirsiniz. Kendinizi sıkışmış, yetersiz ve depresif hissetmeniz çok mümkün. Belki kariyere, toplumsal hayata kaçmak, bu alana odaklanmak çıkış noktanız olabilir.

Balık ve yükselen Balık için yakın çevreyle ilişkiler, günlük akış ve sağlık konuları gündemde olabilir. Bu dönemde biliçdışından gelen, sizi kendinizi kısıtlamaya, yeterince ortaya koyamamaya iten unsurları da hesaba katmalısınız. İkili ilişkilerinize daha analitik bakarak ne derecede fedakarlık yaptığınızı bir kere daha gözden geçirmeniz gerekiyor. Seyahat planlamak, yeni bir şeyler öğrenmek, kitap okumak, dua etmek size iyi gelen bir çıkış yolu olabilir.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar