Bugün İstanbul saatiyle 21:55’te Terazi burcunun 26°45’ noktasında bir Dolunay meydana gelecek. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta Akrep burcu yükseliyor. Güneş-Ay karşıtlığına Pluto karesi eşlik ediyor. Pluto ve Kuzey Ay Düğümü arasında da bir Toprak Üçgeni meydana geliyor.

Terazi burcunda meydana gelen Dolunay, ikili ilişkiler, alma-verme dengesi, adalet, tamamlanma, yoldaşlık, gibi ana temaları vurgular. Meydana geldiği 11.Ev toplumsal refah, eşitlik, özgürlük, kuralların bütünün hayrı için değiştirilmesi temasıyla bağlantılıdır. Ayrıca Balık burcundaki yoğunlaşma nedeniyle, sular, denizler, yağışlar gibi iklimi ve yaşam şartlarıyla bağlı konulara da işaret ediyor. Venüs, Mars, Jüpiter ve Neptün’ün Balık burcundaki konumları aşırı yağışlara, sularla alakalı aşırılığa varan sorunların potansiyeline de işaret ediyor olabilir. Üstelik bu yoğunlaşmanın 4.Evde meydana gelmesi topraklar ve kaynaklarla alakalı sıkıntıları da gösteriyor.

Dolunay'ın yöneticisi Venüs, çok rahat ettiği, fonksiyonlarını yetkinlikle gerçekleştirebildiği Balık burcunda. Pluto’dan gelen kare zorlayıcı olsa bile, yine de özellikle ilişkilerle alakalı alınan kararlarda, şefkat, merhamet, esirgeme motiflerinin hakimiyetine işaret etmekte.

Dolunay anında ufukta yükselen Akrep noktasına Kuzey Ay Düğümü 7.Evden bir karşıt açı yapıyor. Yine ikili ilişkiler, ortaklıklar, yoldaşlıklar ve tamamlanma temasını ve Pluto’yla paralel değişim-dönüşüm ihtiyacını vurguluyor. İlişkilerde işlemeyen sistemlerin dönüştürülmesi, yenilenmesine; maddi ve bedensel paylaşım dengesinin sağlanmasına hizmet edecek deneyimlerin yaşanması, özgürleştiren ve kalıcı bir iletişim tarzıyla hayata geçirilmesi için vazgeçişlerin, sonlandırmaların olması söz konusu olabilecektir.

Dolunay T.C. doğum haritasının 5.Evinde kesinleşecek ve Ay ile son derece uyumlu bir açı yapacak. 5.Eve düşen ve Merkür-Satürn kavuşumu ile kavuşum halinde bulunan Ay, çocuklar, sanat, eğitim, iletişim, sağlık hizmetleri, toprak bütünlüğü ve sınırlar, işbirlikleri, arabuluculuk ve finansal alanda bazı kararların alınabileceğine, denge yaratmak üzere harekete geçilebileceğine işaret ediyor. Dolunay yöneticisi Venüs'ün T.C. Uranüs’ü ile kavuşumu ve Tepe Noktasına yaklaşması, özgürlükler, barış konusunda arabuluculuklara ve bunun dış ilişkilerdeki yansımalarına işaret ediyor. Dolunay'ın Yükselen noktasının Jüpiter ile yaptığı kavuşum, piyasalarda hareketlenmeye ve spekülasyonların artabileceğine, enflasyonun yine gündemi alacağına işaret ediyor. Tepe Noktasının Kuzey Ay Düğümü ile yaptığı kavuşum ise, iletişim, medya, ticaret, ulaşım ve eğitim alanında yeni kararların alınabileceğinin göstergesi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar