Bugün sabaha karşı 04:53 itibariyle Mars ve Satürn arasında Kova burcunda bir kavuşum kesinleşti ve bu iki gezegenin yeni bir döngüsü başladı.

Bu açının etkilerini aslında dünden itibaren hissetmeye başladık. Bu etkisini bugün yoğun, Çarşamba ve Perşembe günleri azalarak hissediyor olacağız. Kova burcunda meydana gelen bu açıdan doğal olarak önce Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının yanı sıra Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçları da zorlayıcı şekilde etkilenecek. Özellikle bu burçların son on gününde doğmuş olanlar, yükselen dereceleri ya da herhangi bir astrolojik noktaları bu burçların 20-24 derecelerinde yer alanların daha dikkatli olmaları, üzerlerinde hissettikleri baskıyı akıllıca yönetmeleri çok kıymetli olacaktır.

Mars-Satürn kavuşumu gücün kullanımı, dirayet gösterme, sahip olunan dayanıklılığı disiplinli, kontrollü ve organize şekilde kullanabilmeyle alakalıdır. Klasik astrolojide her ikisi de “kötücül” olarak kabul edilen bu gezegenlerin kesinleştirdikleri açı özellikle demokrasiler, halk hareketleri, siyaset; teknoloji, havacılık, haberleşme; finansal hareketler alanında yeni bir dönemin de başlangıcı olarak kabul edilebilir. Açının kesinleşmesi anında gezegenler ufukta konumlandıkları ve yine Kova burcu yükseldiği için, çok yoğun olarak hissedilecek bir etki olacaktır.

Ham gücün disiplin altına alınması ve yönlendirilmesi, bunun bazen baskıya, kısıtlamaya varabilecek kadar yoğunlaşması sorunlara yol açabilecektir. Bu transit, motivasyon düşüklüğü, yetersizliği, mücadele ve bağışıklık kuvvetinde eksiklikler olarak da tezahür edebilir. Hepimizin kendi çaresizliğimizle ve yetersizliğimizle yüzleşmemizi ve yeni formasyonlar, yöntemler geliştirme gereksinimiyle karşılaşmamızı da anlatır.

Bu açı etkisi altında gerçekleşen olaylarda ve içsel deneyimlerde, sakin ve kontrollü olmak, yetersizliklere, gecikmelere odaklanmaktansa, kurallara, yapılış yollarına ve yeni düzenler yaratmaya enerjiyi kanalize etmek çok daha faydalı olacaktır.

Sabit burç ve yükselen burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova için hayatın temel alanları gündemde olacaktır. Bedensel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, kariyer, aile, ebeveynler ve ev hayatı ile alakalı sorunlar, çatışmalar ve blokajlar can sıkıcı bir hal alabilir. İnat etmemek, toleranslı olmak ve enerjiyi doğru alanlara kanalize etmek büyük fayda sağlayacaktır.

Bu açının Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının sosyal yaşantılarını, spekülatif kararlarını, çocuklarıyla ve en kuvvetli idealleriyle alakalı alanları aktive etmesi söz konusu. Gerginliklerin, çatışmaların fazla duygusallığa kapılmadan, rasyonel uzlaşmalarla çözülmesini denemek en akıllıcası olacaktır.

İkizler ve Yay burçları ve yükselen burçlarının yakın çevre, kardeşler, yolculuklar, eğitim-öğretim ve kanuni konularda uzlaşmacı ve sabırlı davranmaları faydalı olacaktır.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçları için ortak ve bireysel maddi kaynaklarla bağlantılı, para kazanma ve kullanma yöntemlerini sorgulamalarına neden olabilecek bazı deneyimlerin yaşanması mümkündür. Korumacı ve riskleri ölçmekte çok başarılı olan yapılarıyla yaklaşmaları sorunların hafiflemesinde yardımcı olacaktır.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçları için akut ve kronik hastalıklar, günlük yaşam, çalışma hayatı ve hizmetle alakalı alanlar aktive olacaktır. Yaşamın bu alanlarında karşılaşabilecekleri problemlerde, detaylara gereken önemi vermek, adaptasyonu yüksek tutmak, bu günleri daha az hasarla atlatmalarına yardımcı olacaktır.

Ayağınıza taş değmesin…

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar