Aşkın, sevginin, güzelliklerin gezegeni Venüs bugün 16:19 itibariyle çok rahat ettiği ve yücelim halinde olduğu Balık burcuna geçiyor. 2 Mayıs tarihine kadar buradaki yoluna devam edecek ve sonrasında Koç urcuna geçecek. Geçen senenin sonunda Oğlak burcunda başlayan ve uzunca süre devam eden geri hareketi, defalarca Mars ve Pluto ile yaptığı kavuşumları, arkasından gelen Satürn kavuşumu Venüs'ün yaratabileceği hoşlukların ve değerlerin minimum seviyede hissedilmesine neden oldu. Nihayet Venüs’ün Balık’taki konumuyla birlikte, dünya üzerinde uyum ve denge çabalarının karşılığını bulabilmesi mümkün olacak.

Uzun süren sert transit etkilerden sonra bu yumuşaklık hepimizin ihtiyacı olan bir şey. Balık burcu sınır tanımayan yapısıyla Venüs’ün romantizmini alabildiğine yaşamasına, şefkat ve merhamet ile birleşen sevginin dalga dalga yayılmasına izin verecektir. İlişkisi olmayanlar aşık olmak, aşık olanlar da daha çok sevmek isteyecekler. Tabii bu şartlar altında kendi yarattığımız bazı “ideal resim”lerin içine hiç de uygun olmayan adayları yerleştirmeye eğilim, fantezilere fazlaca dalmak, ayakların yerden kesilmesi, hayal kırıklıkları potansiyelini de beraberinde getirebilir. Balık burcundaki hareketi sırasında önce Neptün sonra Jüpiter ile yapacağı kavuşumlar bu tehlikenin daha da artabileceğine işaret ediyor. Ama yine de bu konumun her türlü ilişkide barışma fırsatları yaratmak, özür dilemek için de çok kıymetli olduğunu hatırlatmak isterim.

Venüs’ün Balık’ta bulunduğu sürece sert gezegenlerle herhangi bir açısı olmadığı için bu dönem estetik operasyonlar, girişimler için çok uygundur. Hele kendinize bir Balık estetik cerrah bulursanız, muhteşem sonuçlar elde edebilir, hayalinizdeki görüntüye kavuşabilirsiniz.

Venüs’ün Balık’taki konumundan şüphesiz ki en fazla burcu ve yükselen burcu Balık sonra da Yengeç ve Akrep olumlu etkilenecektir. Burcu ve yükselen Boğa ve Oğlak olanlar yeni sosyal bağlantılar geliştirip, verimli olacak ilişkiler oluşturabilirler. Burcu ve yükselen burcu Başak olanlar için yeni ilişki başlangıçları, aniden kendini bir ilişkinin içinde bulmak hiç şaşırtıcı olmaz. Yükselen burcu ve burcu İkizler ve Yay olanlar evlerinde ve işyerlerinde konfor yaratacak değişiklikler, mesleki yaşamda küçük ilerlemeler yapabiliriler. Koç, Aslan, Terazi ve Kova için ilişkilerinde, dış görünüşlerinde, gardıroplarında bazı düzeltmeler yapma, gözden geçirme zamanı. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar