Bu çok hareketli günün üçüncü kesinleşen açısı da akşam 18:12 itibariyle Güneş ve Pluto arasındaki kare olacak. Açının etkilerini bugün ve azalarak yarın da hissediyor olacağız.

Kaynağı Ocak ayının ortalarına dayanan bu açının ilk stresli aşamasını bugün hissediyor olacağız. Değişim-dönüşüm gezegeni olarak bilinen Pluto, manipülasyonlardan, gücün ölçüsüz kullanılmasından, yeraltından, ego savaşlarından, tahakkümden, hatta zaman zaman yıkımdan da sorumludur.

Dolayısıyla bugün özellikle bireysel gücün kullanılması, kişisel irade ve otoritenin getirdiği sınırlamalar ve kurallar çatışması, inisiyatifin nereye kadar kullanılabileceği, şahsi çıkarlarla bütüne ait faydaların karşı karşıya kalması gibi sorunlardan kaynağını alan gerginlikler, çatışmalar yaşanması olasıdır. Bu gerginlikler, sıkıntılar eyleme geçmeyi, düzeltmeler yapmak için çareler bulmayı ve harekete geçmeyi gerektirir. İki gün süresince etken ve edilgen olmak kaydıyla gücün kullanımında, maddi-manevi pazarlıklarda ve anlaşmalarda toleranslı ve dikkatli olmak kıymetli olacaktır.

Bu açı Koç-Oğlak burçlarının 28.derecesinde meydana geliyor. Yani Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son haftasında hatta son günlerinde doğanların, yükselenleri ya da herhangi bir astrolojik noktaları bu burçların 26-29 derecelerinde olanların daha yoğun etkilenmesi söz konusu. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar