Akrep, derinlikleri, değişimi, dönüşümü sembolize eder. Duygusal yanı kuvvetli olan Akrep ebeveyn çocuğuyla ilişkisinde de her zaman sezgilerinin, duygularının ve iç sesinin rehberliğinde hareket eder. Akrep kendisi için değerli olan şeylere karşı çok hassastır. Yani ebeveyn sorumluluğunu yüklenen Akrep, bildiği en iyi şekilde çocuğunu yetiştirmek için fedakarlıktan kaçınmaz. Karşıt burcu Boğa kadar olmasa da sahiplenici yanı kuvvetli olan Akrep, bazen bu tavrıyla küçüğün bunalmasına neden olabilir.

Ebeveyn olmaya adım atan Akrep duygusal olarak daha derin ve yoğun yaşar. Derinliğin, duygusallığın ve yoğunluğun en çok hissedildiği ebeveyn-çocuk ilişkisinde, ne problem yaşanırsa yaşansın, Akrep’in içinde bulunduğu her ilişkide olduğu gibi, bu beraberliğin yenilenmesi kolaydır. Anne-baba ve çocuğun derinliklerden korkmadan beraber olabilmeleri bu ilişkide önemlidir.

Bir çocuk sahibi olmak Akrep kadını veya erkeği için, yaşanabilecek en kuvvetli yakınlık ve duygusallıktır. Erişkin Akrep’in kendinden gelen bir canlıya gösterdiği ilgi ve sevgi duygusal alanda büyük tatmin sağlar. Akrep’in çocuğu ise bu yoğun sevgiyi ve bağlılığı doğal bir şekilde kabul edecek ve sıra dışı duygusal bir ilişki yaşanacaktır.

Akrep ebeveyn, çocuk sahibi olmayı ruhsal gelişim ve ilahiye ulaşma aracı olarak görür. Doğum, yaşam ve ölümü mistik bir süreç olarak algılamaya eğilimli Akrep ebeveyn, kendi çocuğunu da yaşamının ana gizemi olarak kabul edebilir. Ama Akrep ebeveynle ilişkide yoğun bir bağlılığın doğarak, çocuğun kişilik haklarının tehlikeye girmesi olasıdır.

Çok derin, yoğun duygusallığa sahip olmasına karşın, kimi Akrep kendi duygusallığını kontrol altına alarak, dışarı hiç göstermemeye eğilimlidir. Ama derin duygusal yapısı, sezgilerinin gücü, çocuğunun ihtiyaçlarını anında fark etmesine ve karşılamak için, gerekeni yapmasına nedendir. Akrep erkeği, kendini ve ailesini korumak için her şeyi göze alabilen bir yapıdadır. Bu özellikle çocuk için güçlü ve güvenilir bir model olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar