Değerlerimiz ve bu değerlerden kaynağını alan duygularımızla bağlantılı Venüs de Mars'ın arkasından 09:31 itibariyle Oğlak burcundaki yolculuğunu tamamlayarak Kova burcuna geçti. Kasım ayının başından bu tarafa Oğlak burcunda bulunan Venüs, çok uzun süren bu yolculuğunu en nihayet tamamladı. Oğlak burcunda çok da rahat olmayan, üstelik de son zamanlarını Mars'ın ezici gücü altında geçiren aşk gezegeni, daha rahat, daha özgür ve rahatça bağ kurabileceği, insani tarafını gösterip, hayata değer katabileceği Kova burcunda 5 Nisan tarihine kadar kalacak.

Venüs'ün buradaki yolculuğunda hemen bugün Mars ile yapacağı kavuşum, Uranüs ile karesi ve Satürn ile kavuşumu oldukça belirleyici olacak. Bireysel seviyede ilişkilerde, daha rahat bir akışın sağlanması, özgürce duyguların paylaşılması, eşit şartların yaratılmasına yönelik girişimler bu dönemin temel göstergeleri arasında olacaktır.

Kolektif alanda ise aynı Mars geçişinde olduğu gibi, özgürlük, eşitlik, demokrasi için halk hareketlerinde yükselişlerin olması, finansal piyasalarda özellikle de dijital paralarda hareketlenmenin yaşanması, dijital sanatta yükseliş, teknolojik ve bilimsel konularda değer yaratacak çalışmaların yapılması söz konusu olacaktır.

Venüs’ün bu konumu en fazla Kova burç ve yükselen burcunun etkilenmesinde önemli rol oynayacak. Yeni ilişkilere adım atmak, var olan ilişkinin daha güvenilir ve tatminkâr bir hale gelmesi gibi iyicil etkiler görmek mümkün. Fiziksel görünüşte yenilikler yapmak, gardıropta ilaveler, farklı saç kesimi için uygun zamanlar.

Diğer Sabitler, Boğa, Aslan ve Akrep burç ve yükselen burçları için, mesleki yaşamda ve aile hayatında, ayrıca ilişki ve ortaklıklarda gelişmelerin ve sevindirici değişimlerin yaşanması olası. Dengenin yaratılması ve şansın yakalanması mümkündür.

Koç, İkizler, Terazi ve Yay burç ve yükselen burçlarının ise, yaşamlarında, sosyal hayatlarında canlanma olması söz konusu. Bu burçlar için yeni sanatsal ve yaratıcı faaliyetlerin başlaması, çocuklarla alakalı iyi gelişmeler, farklı ve tatmin edici dostlukların kurulması Venüs-Kova döneminin en belirgin tezahürleridir.

Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burç ve yükselen burçlarının da hayatında maddi konularda, ortaklı mallarda ve sağlık konularında güzellikler olacaktır. “Küçük Şans” gezegeni olarak bilinen Venüs bu alanda yapılacak düzeltmeler ve düzenlemeler için olanakların bulunmasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar