Bugünün ikinci önemli göstergesinde ise yine yeraltı tanrısı, gücün efendisi Pluto yine iş başında. Geride bıraktığımız günlerde Venüs'ün Oğlak burcundaki geri hareketi nedeniyle iki kez Venüs-Pluto kavuşumu yaşadık. Şimdi bu senenin son kavuşumunu Venüs direkt seyrine döndükten sonra yaşayacağız. Aslında Aralık ayında yaşanan, finans krizlerini, yüksek enflasyonun, maddi değerlerle alakalı kayıpların gerçeklerini, ilişkilerdeki sorunların arkasındaki esası şimdiden sonra daha rasyonel bir biçimde algılayabileceğiz.

Siyaset dünyasında uzlaşmayla alakalı bir tema getiren bu açı, Venüs'ün Oğlak burcundaki konumu ve Mars'ın da işin içinde olması nedeniyle çok da istenilen sonuçlara ulaşılmasını sağlamayacaktır. Uyum ve denge yaratmak, yaşama güzellik ve değer katmak girişimlerinin arkasında bazı gizli ajandaların, stratejilerin ya da çıkarların olması söz konusu olabilir.

Bireysel seviyede de maddi değerlerimiz, kazançlar ve her türlü yönetim seviyesiyle ilişkilerin belirlenmesine, dengelerin sağlanmasına yönelik yeni bir döngünün başladığı söylenebilir. İlişkilerde, birlikteliklerde, dengelerin, kontrol ihtiyacının, tahakküm ve manipülasyon sınırlarının yeniden belirlenmesi söz konusu olacaktır.

Oğlak burcunda meydana gelen bu kavuşum, sanatsal, estetik, duygusal ve finansal her türlü değerin daha maddeci, prestij sağlayan, fonksiyonel bir hale evrileceğinin de ifadesidir. Faydası olacak romantik ve sosyal ilişkiler kurmaya çalışmak, bunlardan güç elde etmek ve farklı hedeflere erişmek için kullanmayı düşünmek bu açının etkisi altında olasıdır. Her türlü insani bağlantıda gerçek amaçların saklanması, ilişki kurarken gizli ajandaların olması mümkündür.

Aynı Mars kavuşumunda olduğu gibi bunda da Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları fazlasıyla etkilenebilecektir. Özellikle bu burçların son beş gününde doğanların, ya da herhangi bir astrolojik noktaları bu burçların 25-29 derecelerinde bulunanların, kişisel davranışlar, bedensel sağlık, ikili ilişkiler, mesleki ve toplumsal yaşam, aile bağları, ev hayatı ve ebeveynlerle alakalı konularda önemli adımlar atmaları söz konusu olabilecektir.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının eğitim, ticaret, kardeşlerle ilişkiler, hukuki konular, dış ilişkiler alanında güç kazandıran, çok istedikleri yeni bir faza geçmeleri olasıdır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynaklarında mirasla ilgili işlerinde, vergi sorunlarında çözüm getirecek ama halledilmesi biraz zaman alacak bir faza geçtiklerini söylemek isterim.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının günlük çalışma hayatında, iş akışında, iş arkadaşlarıyla ilişkilerinde, akut ve kronik sağlık problemlerinde daha güçlü ve uyumlu olmalarını saylayacakları bazı başlangıçlar söz konusu olabilir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının sosyal ilişkilerinin, arkadaşlıklarının, çocuklarıyla ilişkilerinin güçlenmesi, uyumlu hale gelmesi söz konusu olabilir. Özellikle başaklar yaratıcılık alanında gelişmesi biraz zaman alacak yeni bir başlangıç yapabilirler. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar