Bu akşam İstanbul saatiyle 20:34’te Balık burcunun 12.derecesinde Jüpiter’in himayesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Jüpiter'in başrolde olması bu Yeniay’ın senenin “en güzel” başlangıç dönemi olarak nitelendirilmesinde etkili olacaktır. Doğanın canlanmaya başlayacağı gibi bizler de ağır bir kış uykusundan kalkıp, yaşadığımız karmaşık ve zorlayıcı, şaşkınlık yaratan dönemlerden sonra biraz olsun tazelenmek, nefeslenmek için fırsat bulabiliriz.

Üstelik Uranüs’ten de son derece olumlu bir destek alan Balık Yeniayı çalışma hayatında, günlük akışta yenilenme, maddi konularda biraz rahatlama elde edilmesinde önemli olacaktır. Haritanın VI.Evinde gerçekleşen bu Yeniay-Jüpiter kavuşumu, genel sağlık konularında da şifa olasılıklarının yükseleceğine, pandemiden bir nebze olsun özgürleşeceğimize işaret ediyor.

Yeniay haritasının V.Evinde ve Kova burcunda konumlanan Merkür-Satürn kavuşumu, tüm bu bahar havasına, biraz daha hafifleyen hayata rağmen, ciddiyetin, disiplinin ve kurallar içinde kalmanın da kıymetli olacağının ifadesi.

Diğer yandan Oğlak burcunda ve IV.Evde birlikte bulunan Venüs, Mars ve Pluto üçlüsü, ailevi değerler, maddi konular, finansal kaynaklar, birliktelikler, toprak bütünlüğü konularında farklı bakış açılarıyla mücadele etmenin, sahiplikleri koruyarak üzerine yeni değerler katmanın çok kıymetli olduğunun ifadesi.

Genel olarak bakıldığında bu Yeniay tüm burçlar için son derece rahatlatıcı, umut veren, yeniden canlanmayı sağlayacak, şöyle bir kendimize gelmemize yardımcı olacak potansiyelleri taşımakta. Özellikle her burç döneminin ortalarında doğanlar olmak üzere, hepimiz için dilek dileme, dua etme, hayaller kurma ve gerçekleştirmek için adım atma zamanı.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının IX.Evinde gerçekleşecek. Bu alan sözleşmeler, anlaşmalar ile son derece bağlantılıdır. Dolayısıyla Rusya-Ukrayna savaşında çok önemli bir rol oynayan Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündemi daha da yoğun şekilde alacaktır. Zaten bu sözleşmenin yürürlüğe girdiği 9 Kasım 1936 tarihindeki gezegen pozisyonları Balık Yeniay dereceleriyle yakın ilişkide.

Kanuni konuları ve yasaları anlatan IX.Evdeki Yeniay ve Jüpiter'in TC Tepe Noktasıyla çok yakın derecelerde (kavuşum) olması, hükümetin bu alanda söz sahibi olabileceğinin de ifadesi. Diğer yandan VII.Evde bulunan Venüs-Mars kavuşumu, diplomatik ilişkilerin çok canlı olduğunu, Yükselen derecesi ile kavuşum halinde bulunan Yeniay Tepe Noktası ise, siyasetin ve görüşmelerin çok önemli bir noktaya varacağını gösteriyor. Ayrıca Yeniay Yükselen noktasının TC Mars'ı ile kavuşum yapıyor olması, askeri alanda da çok ciddi hareketlilik içinde olacağımıza işaret etmekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar