Bugün sabah saatlerinde (07:21) Oğlak burcundaki geri hareket halindeki Merkür ile Pluto arasında ikinci kez bir kavuşum kesinleşiyor. Bu kavuşumun ilkini 30 Aralık 2021 tarihinde yaşadık. Bu senenin üçüncü kavuşumunu ise Merkür direkt seyrine döndükten sonra 11 Şubat 2022 tarihlerinde bir kez daha yaşayacağız.

Aralık ayında başlayan döngünün, atılan tohumların gözden geçirilmesi için bir fırsat niteliği taşıyan bu açı sorunlara da neden olabilir. Pluto etkisi altında tahakküm içeren yaklaşımların yaşanması, manipülasyonların ortaya çıkması olasıdır.

Odaklanan gücün amaca uygun olup olmadığı, yoğunluğu konusunda bazı tereddütlerin doğması muhtemeldir. Kitlesel hareketlerle çok yakından bağlantısı olan Pluto ve yaptığı kavuşum özellikle yönetimler, yöneticiler, siyasi arena, finans gibi alanlarda gizli kalmış bazı unsurların ortaya çıkmasına, görünür olmasına, detayların ortalığa dökülmesine neden olabilir.

Oğlak burcunun 26.derecesinde meydana gelen bu kavuşum eğer haritalarımızda önemli bir nokta ile temas halindeyse, güç sahibi olmak, iletişimde farklı kanalları kullanmaya başlamak, birilerinden ricacı olmak ya da olunmak, gölge yanıyla şiddete doğru evrilebilen bir iletişim şekli, etken ve edilgen tahakküm, zorbalık ve inat olarak kendini gösterecektir.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının mesleki ve toplumsal yaşam, otorite figürleriyle bağlantılar, kariyer, ev ve aile yaşantısı, ebeveyn ilişkileri alanında güçlü olmayı ve düşünmeyi gerektiren deneyimlerine bir kez daha yakından bakmak ihtiyacı hissedebilirler.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının hukuki konular, yüksek öğrenim, yolculuklar, ticaret, eğitim, inançlar, kardeşlerle ilişkiler ve genel olarak iletişim alanında yeni, derinleştirmeyi ve güçlü olmayı gerektiren durumlarla yeniden ilgilenmesi gerekebilir.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi konularda, vergiler ve kredilerle alakalı meselelerde, miras ve diğer resmi yükümlülük alanlarında güç, manipülasyon kavramlarını değerlendirmeleri olasıdır.  

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının bedensel sağlık, davranış biçimleri, dış görünüş, ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında yeni deneyimlere hazır olması gerekir. Bu döngünün yeniden gündeme gelmesiyle bireysel ve ikili ilişkilerdeki davranışlara bakmak, hayatın hangi alanlarında takıntılarla yaşadığınızı görmek çok faydalı olacaktır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının akut ve kronik sağlık konularını yeniden değerlendirmesi fayda sağlayacaktır. Çalışma arkadaşlarıyla ilişkilerdeki dinamikleri ve negatif unsurları daha detaylı değerlendirmek yararlı olacaktır.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının sosyal hayatlarında, içinde bulundukları grup ve organizasyonlarda, çocuklarıyla ilişkilerinde ve spekülatif faaliyetlerinde sahip oldukları erki kullanma şekillerine bakmaları, bu konuda biraz düşünmeleri söz konusu ilişkilerinin dengeye oturmasına çok yardımcı olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar