19 Aralık tarihinde Oğlak burcunda geri hareketine başlayan Venüs bugün 11:47 itibariyle direkt seyrine dönüyor. Bu geri hareket döneminin etkilerinin gölge periyodunun sonu olan 2 Mart tarihine kadar yoğunluğunu koruması da olasıdır. Şubat ayını da Oğlak burcunda geçirdikten sonra, 6 Mart itibariyle Kova burcuna geçecek.

16 Şubat tarihinde Mars ile kavuşum yaptıktan sonra aşağı yukarı tüm Mart ayını da birbirlerine çok yakın konumda geçirecekler. Dolayısıyla her türlü maddi-manevi değeri yaratmak, elde etmekle alakalı mücadelenin devam edeceği söylenebilir.

Satürn yönetimindeki Oğlak burcunda çok rahat olmayan ve Pluto etkisi altında kalan Venüs'ün geri hareket dönemi ilişkilerde olduğu kadar, finansal platformda da çok ciddi etkilere neden oldu malum. Direkt seyrine başlayacak olan Venüs, özellikle gölge dönemini de tamamladıktan sonra, geride kalan enkazın değerlendirilmesi daha net bir şekilde anlaşılması mümkün olacaktır. Dolayısıyla özellikle ilişkiler, duygusal bağlar ve finansal alanda kararlarınızı finalize etmeden evvel biraz daha detaylara bakmanızı, gözden geçirmenizi çok tavsiye ederim.

Finansal ve duygusal alanda yaşanan derin sarsıntıların şifalanması, yaraların kısmen sarılabilmesi için bahar ayları daha elverişli. Değerlerle ve duygularla yakından bağlantısı olan Venüs, Mart başında geçeceği Kova burcunda da verimli bir konumda değildir. Dolayısıyla Venüs'ün fonksiyonlarını çok rahat yerine getirdiği Balık burcuna geçeceği 5 Nisan 2023 tarihi asıl dönüm noktası olarak kabul edilebilir.

Bu geri hareket döneminin yarattığı etkileri hepimizin kolaylıkla, verdiğimiz emeklerin karşılığını hakkıyla alarak atlatmamızı diliyorum.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar