Bu sabah Kova burcunda meydan gelen yeni Ay, özgürlükler, insan hareketleri, toplumsal eşitlik ve refah, havacılık ve uzay, teknoloji, bilim alanında önemli, fakat zaman içinde gelişecek tohumların atılmasında etkili olacak. Maddi ve finansal konuların, manipülasyonların arkasındaki gerçeklerin, gündemi alması söz konusu. Satürn etkisi altında meselelere ciddi yaklaşmak, gerçeklerden uzaklaşmamak çok kıymetli olacaktır. Yeni ve eski arasındaki dengeleri yaratırken, yaşanabilecek çatışmalar ve stresleri yönetmek, sağduyulu ve gerçekçi kararlar almak çok kıymetli olacaktır.

Bu Yeniay en yoğun şekilde Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının ortalarında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri 10-14 derece bu burçlarda olanları daha fazla etkileyecektir. Kurallara uygun ve stratejik davranmak, plan yapmak, sabırlı davranmak, hedeflere odaklanmak ve gerçekçi değerlendirmeler önemli olacaktır.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Yeni dostluklar oluşturma, farklı gruplara girme potansiyeliniz bu dönemde çok kuvvetli ama mesleki ve toplumsal yaşamdaki hız ve hareketlilik enerjinizi tükenmiş hissetmenize de neden olabilir. Bu dönemde ebeveynler de dahil olmak üzere otorite figürleriyle iletişiminizde diplomatik davranmanız faydalı olacaktır. Mesleki alanda yaşadığınız aksaklıkları düzeltme şansınızın çok yüksek olduğu bir dönemde olduğunuz için özellikle ayın ikinci yarısından sonra yeni atılımlar yapmak, yeni iş bağlantıları kurmak uygun olacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Özellikle yabancı ülkelerle bağlantılar söz konusuysa bu alanda hızlanmalar da yaşayabilirsiniz. Yine de bu konulardaki kararlar için Şubat ortalarını beklemenizi tavsiye ederim. Kariyer planlarınızı gözden geçirmek, yenilemek, değerlerinize bir kez daha bakmak için uygun dönemlerdesiniz. Otorite figürleriyle ilişkilerinizde gördüğünüz aksaklıkları da düzeltmek için girişimde bulunabilirsiniz. Biraz stresli bir dönem olsa bile, sabır ve diziplin ile üstesinden gelebilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler için yüksek öğrenim, dış ticaret, seyahatler, hukuki konularla alakalı yeniliklere adım atma zamanı. Bu konularla alakalı detaylara, planlamaya her zamankinden fazla önem vermeli ama bu kararlarınızın maddi yanını partnerinizle birlikte ele almalısınız. Partnerinizin ebeveynleriyle ya da üstleriyle yaşayabileceği deneyimlerde yanında olmanız çok değerli olacaktır. Toplumsal yaşantınızda ve kariyerinizle ilgili konularda gelişmelere açık bir dönemdesiniz. Ayın ikinci yarısından sonra girişimlerde bulunabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı adımların atılması söz konusu olabilir. Bu konularda karar alırken eşiniz ya da ortağınızla birlikte hareket etmeye, işlerin kanuni boyutuna dikkat etmeye çalışmalısınız. Yeni bir bütçe yapmak, harcamaları gözden geçirmek ve maddi alanda disiplinli hareket etmeye başlamak için gereksinim hissedebilirsiniz. Yeni kararlarınızı uygularken gerçekçi hareket etmek, gereksinimleri akılcı bir şekilde değerlendirmek ve sıralamak da çok yardımcı olacaktır. Partnerinizle birlikte olmak ve uzun sohbetler için de çok uygun zamanlar.

Aslan ve yükselen Aslan bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. Kova burcunda meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni bir faza geçiş yapmanızda etkili olacaktır. İlişkilerde önemli kararlar alabileceğiniz gibi, partnerinizle ya da ortağınızla maddi ve kanuni konularda yeni kararlar alabilirsiniz. İlişkideki her türlü yeni karar, disiplinli olmayı, sonuç elde edebilmek için zamana ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Çalışma hayatınızdaki aksaklıkların bir kısmı hallediliyor olsa bile, daha net sonuçları görmek, sorunların tam anlamıyla çözülmesi için Şubat ayının ikinci yarısını beklemek gerekecektir.  

Başak ve yükselen Başak için günlük akış, çalışma ortamı ve sağlık alanında bazı yeni adımların atılması başlangıçların yaşanması olasıdır. Çalışma hayatında yüksek enerji gerektiren bazı planların yapılması, adımların atılması, bedensel sağlığınıza da özen göstermeniz gereğini bir kez daha önünüze getirebilir. Bu alanda, disiplinli, sabırlı olmak, yenilikleri entegre ederken itidalli davranmak çok kıymetli olacaktır. Bu konularda partnerinizden alacağınız desteğin de ilerlemenizde önemli katkıları olacaktır. Ortak sahipliklerdeki ve kaynakların yaratılmasındaki fırsatların artması, kendinizi rahatlamış hissetmenizde ve kişisel ihtiyaçlarınıza daha fazla zaman ayırabilmenizde etkili olacaktır.

Terazi ve yükselen Terazi için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Çocuklarınızla alakalı yeni planlar yapmak, hedefler koymak için oldukça uygun bir dönemdesiniz. Ayrıca hobi edinmek, yaratıcı faaliyetlere zaman ayırmak için de uygun zamanlar. İş arkadaşlarınızla iletişiminizin arttığı, yeni iş bağlantıları kurabileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Ev yaşantısındaki ve ebeveynlerle ilişkilerdeki hareketlilik ve süregelen aksaklıkların sonuçlanması için Şubat ortasında kadar sabretmenizi tavsiye ederim.

Akrep ve yükselen Akrep için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Yaşadığınız alanla ilgili yeni adımlar atmak, kararlar vermek isteyebilirsiniz. Bu hayat alanlarıyla alakalı kararlarınızda yakın çevrenin ya da kardeşlerinizle çokça iletişim kurmanız ve birlikte karar almanız da gerekebilir. Kararların iş yaşamınıza, çocuklarınızla ve eşinizle ilişkilerinize bağlı olduğunu da göz önüne alarak planlar yapmanızda fayda var. Yenilikleri entegre ederken, değişim planları yaparken, disiplinli, sabırlı olmanız çok faydalı olacaktır. Şubat ortasından sonra akışın çok daha rahat olduğunu göreceksiniz.

Yay ve yükselen Yay için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, enerjik başlangıçların yapılması söz konusu. Önünüze çıkan olasılıkları değerlendirirken, acele etmemek, maddi gereksinimleri de hesaplamak daha rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır. Beklenmedik harcamaların ortaya çıkabileceği bir dönem olduğu için bütçe ayarlamaları çok önemli olacaktır. Bu konularda ve kardeşlerle, yakın çevreyle ilişkilerde aile ve ebeveynlerin katkıları da büyük olacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu Yeniayda kendi yeteneklerinize güvenmeniz, hareket planlarınızı kendinize göre yapmanız ve disiplinli davranmanız iyi olacaktır. Ama bu alandaki tüm girişimlerinizde hiç acele etmeden, adım adım, stratejik bir şekilde ilerlemek için planlamanız ve eylem için Şubat ayının ikinci yarısını beklemeniz çok kıymetli olacaktır. Emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşündüğünüz zamanlar olabilir. Geniş bir perspektiften bakmak, acele etmemek iyi sonuçlar elde etmenize neden olacaktır.

Kova ve yükselen Kova bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Yeniay’ın açıları netleşmek için zamana ihtiyacınızın olduğunu, ancak yeni düşüncelerin ve eylem planlarının şekillenmeye başladığını gösteriyor. Özellikle bedensel sağlığınıza ve görünümünüze özen göstermeniz ama radikal değişikliklerden de uzak durmanız gereken günlerdesiniz. Ayrıca maddi konularda yaşanabilecek gelişmeler, aldığınız yeni kararlar daha rahat hissetmenize, hareket kabiliyetinizin artmasına ve daha kolay karar vermenize yardımcı olacaktır. Ay ortasına kadar büyük alış-verişlerden sakınmanızı, ilişkilerde farklı bakış açılarından değerlendirmeler yapmanızı tavsiye ederim.

Balık ve yükselen Balık için rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha fazla önem verilmesi gereken bir dönem. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeniz, bedensel ve ruhsal sağlık için duyarlı davranmanız faydalı olacaktır. Bu dönemde yeni sosyal bağlantılar oluşturmanız, dostluklar kurmanız mümkün olacaktır. Ayın ortasından sonra önemli görüşmelerinizi, konuşmalarınızı tamamlamanızı tavsiye ederim. Partnerinizle ilişkilerinizin de çok daha iyi olduğu bir dönem sizi bekliyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar