Bu sabah İstanbul saatiyle 08:45’te Kova burcunun 12.derecesinde Yeniay meydana geldi. Bu Yeniay’da Güneş-Ay kavuşumuna Satürn de eşlik ediyor ve anın Yükselen Burcu da yine Kova. Yeniay haritası son derece enteresan. Oğlak, Kova ve Balık burçlarında çok büyük bir yoğunlaşma meydana gelirken, sadece Uranüs ve Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda konumlanmış durumda. Oğlak ve Kova burçlarının yönetici gezegeni Satürn’e ise Boğa burcundaki Uranüs zorlayıcı bir açı yapıyor.

Tercüme etmek gerekirse, 2021 senesinde üç kez yaşadığımız, Güneş ve Ay ile kavuşum halindeki Satürn’e Uranüs karesinin yarattığı, eski-yeni, özgürlük-kısıtlama, kuralcılık-anarşizm temalarının tekrardan gündemi alması mümkün olacaktır. Yenilik yapma, özgürleşme gereksiniminin beklenmedik durumlarla ortaya çıkması, ancak geleneksel ve alışılmış olandan uzaklaşmama isteğinin yaratacağı ikilemler stres ve çatışma nedeni olabilecektir. Ayrıca 19 Aralık’ta yaşanan Güneş Tutulması derecesinin de tetiklenmesi söz konusu. Dolayısıyla o dönemlerde başlamış, yeni oluşumların, seçimlerin ve durumların kısıtlamalara, yetersizliklere ve disiplin gereksinimine rağmen, gelişim fırsatlarının yakalanması da söz konusu olabilir.

Yoğunluğun yaşandığı Oğlak, Kova ve Balık burçları kolektifle, toplumsal hareketler ve değerlerle yakından bağlantılıdır. Burada Boğa burcunun da kendini göstermesi, finansal konuların yoğun şekilde gündemi alacağının da ifadesidir. Ayrıca Yeniay haritasında 12.Evin doluluğu, özellikle bu konularda saklanmış, perdelenmiş bazı gerçeklerin ortaya çıkabileceğinin de ifadesidir.

Disiplin gezegeni Satürn’ün hem Güneş-Ay derecesi hem de Yükselen derecesi ile yaptığı kavuşum, atılacak adımların, yapılacak başlangıçların sonucunun kolayca ve çabuk elde edilemeyeceğini, disiplinli, sabırlı ve gerçekçi olmanın, rasyonel akılla hareket etmenin çok gerekli olduğunu ifade ediyor. Bu dönemde yapılan başlangıçlarda da bu durumu kabullenerek hareket etmenin hayal kırıklıklarını engelleyeceği söylenebilir.

Yeniay haritasının Tepe Noktasının Yay olması da bir kez daha özgürlükler ya da kısıtlamalar temasını gündeme getiriyor. Diğer yandan Yay teması, medyanın, yayın organlarının, akademinin belirleyici ve yönlendirici bir güce sahip olacağının da ifadesi olarak kabul edilebilir.

Yeniay derecesi Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 8.Evine düşüyor. Bu alan vergiler, dış borçlar, resmi yükümlükler, yeraltı kaynaklarıyla alakalıdır. Zaten 14 Şubat tarihinde burada bir ilerletilmiş Yeniay fazı da başlayacağı için, Türkiye Cumhuriyeti için tüm Şubat ayı temasının finansal konularla bağlantılı olacağı söylenebilir. Geri hareketini henüz bitirmiş olan Venüs’ün ve Mars’ın TC Yükselen Burcuna yaptığı karşıtlık da, Retro döneminde yaşadığımız finansal sorunların arkasındaki gerçeklerin, ortaya konulmuş değerlendirme mekanizmalarının, mücadele yöntemlerinin daha net görülebileceğinin ifadesidir. Aynı zamanda 7.Evde meydana gelen yoğunlaşma diplomatik ilişkilerin gündemi alacağının, ikili görüşmelerin ve manipülatif bağlantıların çok yoğun yaşanabileceğinin de göstergesidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar