Bu sabah İstanbul saatiyle 10:43’te Yay burcunun 12.derecesinde Güneş Tutulması ile birlikte Yeniay meydana gelecek. Bu Yeniay’da Güneş-Ay kavuşumuna Merkür kavuşum, Satürn altmışlık, Uranüs yüz ellilik, Neptün kare ve Chiron bir üçgen ile eşlik ediyor. Ayrıca Mars-Jüpiter karesi, Venüs-Pluto kavuşumu ve Uranüs-Tepe Noktası arasındaki karşıt anın haritasındaki en dikkat çekici açılar.

Yeniay esnasında ufukta Oğlak burcu yükselirken, toplumsal refah, arkadaşlıklar, STKlar, ilerici ve kurallara karşı koyan halk hareketleri gibi konularla bağlantılı 11.Evde doluluk söz konusu. Yeniay haritasının Tepe Noktası da Yükselen Oğlak gibi, maddi konularla bağlantılı Akrep burcunda ve Uranüs karşıtlığı Ay Tutulmasında olduğu gibi, yine ana temanın maddi konular ve iradi, yönetimsel kararlarla alakalı olduğuna işaret ediyor.

Merkür'ün Güneş ve Ay ile yaptığı kavuşum bu tutulmanın en dikkat çeken açısı. Yay burcunda meydana gelen bu kavuşum, çalışanlar, çalışanların hakları, sağlık koşulları ve uygulamaları, vergiler ve diğer yasal maddi yükümlülükler, iş birlikleri, ortaklıklar ve yoldaşlıklarla alakalı, yeni fikirlerin ortaya çıkabileceğini, bu konuların biraz fazla genelleyerek, detaylara çok da yer vermeden konuşulabileceğini anlatıyor. Güney Ay Düğümü tarafında olan bu tutulma, abartmayı seven Yay burcunda meydana geldiği için, bu fikirlerin ve konuşmaların fazlaca abartılması, ideolojik olarak kullanılması ve gereksiz iyimserliğe neden olması söz konusu olabilir. İkizler-Yay aksında meydana gelen bu son tutulma, bizlere daha net, detaylara ve verilere dayanan, basit, hayata geçirilebilir ve kolayca uygulanabilir düşüncelerin, kararların ve eylemlerin bu dönemde daha faydalı ve verimli olduğunu göstermek isteğinde.

Aynı kavuşum ve Yay burcu vurgusu, etkisini yaklaşık 6 ay hissedeceğimiz turizm, ulaşım, dış ticaret, uluslararası ilişkiler, akademi ve yüksek öğrenim, inançlar ve ideolojiler, medya ve yayıncılık alanında yeniye yer açmak için bırakılması gereken yaklaşımlara da işaret etmekte. Neptün karesi ise bu bırakmalardan, vazgeçişlerden doğabilecek, boşluk, karmaşa, tutarsızlık ve illüzyonlara işaret ediyor.

Pandeminin en civcivli ve şaşkınlık içerisinde yaşadığımız ilk dönemlerini İkizler-Yay aksında meydana gelen tutulmalarla geçirdik. Geldiğimiz aşamada yani bu son tutulmada, Pluto’nun Venüs ile Oğlak burcunda ve haritanın 1.Evinde yaptığı kavuşum, yaşadığımız bu deneyimi daha net görmemize, yeni oluşan değerleri daha yakından fark etmemize yardımcı olacak. Maalesef aynı kavuşum toprak, varlığı ve ürünleriyle de çok bağlantılı. Önümüzdeki Venüs geri hareket dönemini ve Pluto ile yapacağı ardı ardına gelen kavuşumları düşününce topraktan gelen ürünlerin, arazinin ve inşaatların arz-talep dengesine cevap veremeyeceğini, kıtlık tehlikesiyle, ederinin çok üstünde piyasaya arz edilebileceğini de söylemek mümkün.

Yeniay haritasındaki Uranüs’ün Tepe Noktasıyla yaptığı karşıtlık da oldukça dikkat çekici. Bu açı yaşadığımız alanlardaki güvenliğin önemini, beklenmedik tatsızlıkları, toprak bütünlüğüyle alakalı sorunları ve doğal afetlere yatkınlığı vurguluyor. Ancak yine de 2.Evdeki Satürn’ün desteği, tüm finansal zorluklara karşın, birlik halinde hareket edildiğinde, bütünün iyiliğine kararlar alındığında ve bireysel harcamalara disiplin getirildiğinde bazı şansların olabileceğine de işaret etmekte. Aynı şekilde yine 2.Evdeki Chiron’un olumlu açısı da sosyal sorumluluk yaklaşımlarına dahil olmanın, yardımlaşmanın ve destek olmanın bireysel seviyede şifalanmaya, kendimizi iyi hissetmemize yardımcı olacağının göstergesi. Mars ve Jüpiter arasındaki zorlayıcı açı, inançlara yönelik ya da inançlardan kaynağını alan bazı saldırgan tavırların, kitlesel seviyelerde etki yaratabileceğinin ifadesi.

Güneş Tutulması ve Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 6.Evine düşüyor. Çalışanlar, çalışanların hakları, halkın genel sağlığı gibi konularda önemli kararların alınması söz konusu olabilecektir. Ancak haritanın Tepe Noktası ve TC Güneş’inin kavuşum halinde olması, ülkeyi ve yönetimi ilgilendiren önemli konuların olduğuna ve yeni karar gereksinimlerine işaret etmekte.

İkizler-Yay aksındaki bu son tutulma genel temasında olduğu gibi TC ile de alakalı olarak, yine pandemi sürecinin etkilerini, bu alandaki durumun dış ilişkiler, turizm, dış ticaret ve yolculuklarla alakalı bazı manipülatif, kısıtlayıcı kararlara neden olabileceğini ifade ediyor. Bu tutulmanın TC 7.Evinde yoğunluk göstermesi, önümüzdeki altı aylık dönemde dış ilişkilerin, diplomasinin ve zaman zaman da düşmanca yaklaşımların gündemimizi sıkça alacağını ifade ediyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar