Bugün Yay burcunda Güneş Tutulması ile birlikte meydana gelen Yeniay hayatlarımızda 30 Nisan 2022 tarihinde meydana gelecek, takip eden tutulmaya kadar etkisini sürdürecektir. Ayrıca İkizler-Yay aksındaki tutulma koridorunun da kapanışı olduğu için ayrıca önem sahip. Aslında Haziran ayında yaşadığımız tutulmanın etkilerini değerlendirmeye alabileceğimiz, o tarihlerde yaşadığımız başlangıç ve yeniliklerin sonuçlarını görebileceğimiz, vazgeçmemiz, bırakmamız gerekenleri net anlayacağımız, ama yerlerine koyacak bir şeyleri tayin etmekte zorlandığımız, gerçeklerden uzaklaşabileceğimiz bir dönem olarak da kabul edilebilir.

Yay temasının hakimiyet gösterdiği bu dönemde, eğitim ve akademi, turizm ve dış ticaret, inançlar ve ideolojiler alanında sonuçlarını çalışma yaşamlarımızda, günlük hayat akışımızda ve düzenimizde, spekülatif finans alanında ve vergilerle alakalı konularda göreceğimiz yeni başlangıçların yaşanması söz konusu.

Bu Yeniay en yoğun şekilde İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının ortalarında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri 10-14 derece bu burçlarda olanları daha fazla etkileyecektir. Genellemelerden uzak durmak, büyük laflar etmemek, ölçülü davranmak, rasyonel düşünmek ve akılcı kararlar almak bu Yeniay fazı ve Güneş Tutulması için çok önemli olacaktır.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç için yüksek öğrenim, dış ticaret, seyahatler, hukuki konularla alakalı yeniliklere adım atma zamanı. Bu konularla alakalı detaylara, planlamaya her zamankinden fazla önem vermeli ama bu kararlarınızın maddi yanına daha dikkatli bakmalı ve hızlı karar almamalısınız. Bu alanlarda yaşanabilecek karmaşa, netleşemeyen durumlar gerilmenize neden olabilir. Kariyerinizi ve toplumsal hayatınızı ilgilendiren konularda sabırlı olmalı ve değerlendirilmelerinizde acele etmemelisiniz. Sosyal hayatınızın canlılığı neticesinde her zamankinden daha fazla harcama yapmaya eğilimli olabilirsiniz. Maddi alanda yaşanabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olmak açısından bu eğiliminizi de kontrol altında tutmanızı tavsiye etmek isterim.

Boğa ve yükselen Boğa için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı adımların atılması söz konusu olabilir. Bu konularda karar alırken eşiniz ya da ortağınızla birlikte hareket etmeye, işlerin kanuni boyutuna dikkat etmeye çalışmalısınız. Yeni bir bütçe yapmak, harcamaları gözden geçirmek ve maddi alanda disiplinli hareket etmeye başlamak için gereksinim hissedebilirsiniz. Yeni kararlarınızı uygularken gerçekçi hareket etmek, gereksinimleri akılcı bir şekilde değerlendirmek ve sıralamak da çok yardımcı olacaktır. Özellikle ikili ilişkilerde sabırlı olmak, yıkım enerjisini ve ani öfkeleri kontrol altına almak bu dönemde çok kıymetli olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. Yay burcunda meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni bir faza geçiş yapmanızda etkili olacaktır. İlişkilerde önemli kararlar alabileceğiniz gibi, partnerinizle ya da ortağınızla yeni bir iletişim biçiminize geçmeniz, genellemelere gitmeden, daha net olmak yolunda değişimler yapmanız da olasıdır. Son 18 aydır yaşadığınız tüm değişim süreçlerini ve aldığınız dersleri, öğrendiklerinizi değerlendirebileceğiniz ve hayatınıza, kişiliğinize entegre edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu son tutulma ile birlikte hayatınızda yeni bir dönemin başlaması, değişimlerin iyice görünür olması söz konusu.

Yengeç ve yükselen Yengeç için günlük akış, çalışma ortamı ve sağlık alanında bazı yeni adımların atılması başlangıçların yaşanması olasıdır. Çalışma hayatında yüksek enerji gerektiren bazı planların yapılması, adımların atılması, bedensel sağlığınıza da özen göstermeniz gereğini bir kez daha önünüze getirebilir. Çalışma arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz anlaşmazlıklarda diplomasiden uzaklaşmamaya, adil olmaya ve rasyonel şekilde muhakeme etmeye dikkat etmeniz çok kıymetli olacaktır. Bu konularda partneriniz ya da ortağınız size yardımcı olabilir, destek verebilir. Çocuklarınız ya da hobileriniz için harcadığınız para konusunda da tedbirli ve ölçülü olmanız gereken bir dönemden geçiyorsunuz.

Aslan ve yükselen Aslan için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Çocuklarınız varsa, onlarla iletişiminizin daha tatminkâr bir hal alması olasıdır. Yine de genellemelere gitmemeye, detayları atlamamaya belki de alışkanlık haline getirdiğiniz yaklaşımları biraz gözden geçirmeye çalışmalısınız. Ebeveynlerle ilişkilerinizde aktif olmanız gereken bir dönem olduğu için bazen öfkenize yenilmeniz, kendinizi tükenmiş hissetmeniz de olasıdır. Bu geçici dönemi kırıp-dökmeden atlatmak çok yararlı olacaktır. Çalışma hayatınızda gelişebilecek beklenmedik değişimler, biraz bocalamanıza neden olsa da uyum sağlamakta gecikmeyeceksiniz.

Başak ve yükselen Başak için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Yaşadığınız alanla ilgili yeni adımlar atmak, kararlar vermek isteyebilirsiniz. Bu hayat alanlarıyla alakalı kararlarınızda yakın çevrenin ya da kardeşlerin muhalif tavırları canınızı sıkabilir. Kararların iş yaşamınıza ve çocuklarınızla ilişkilerinize bağlı olduğunu da göz önüne alarak planlar yapmanızda fayda var. Bu önemli kararları karmaşaya düşmeden, netleştirdikten sonra harekete geçmenizi tavsiye ederim. Biraz gerginlik yaratabilecek bu dönemi daha eğlenceli bir şeyler yapmak, arkadaşlarla vakit geçirmek ve çocuklarınıza vakit ayırmak size iyi gelecektir.

Terazi ve yükselen Terazi için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, enerjik başlangıçların yapılması söz konusu. Önünüze çıkan olasılıkları değerlendirirken, acele etmemek, maddi gereksinimleri de hesaplamak daha rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır. Beklenmedik harcamaların ortaya çıkabileceği bir dönem olduğu için bütçe ayarlamaları çok önemli olacaktır. Bu konularda ve kardeşlerle, yakın çevreyle ilişkilerde aile ve ebeveynlerin katkıları da büyük olacaktır. Günlük yaşamınızdaki aksaklıkları iletişim yoluyla çözmek ve bu sorunlar için yeni teknikler öğrenmek de yarar getirecektir.

Akrep ve yükselen Akrep için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu Yeniay’da kendi yeteneklerinize güvenmeniz, hareket planlarınızı kendinize göre yapmanız daha iyi olabilir. Ama bu alandaki tüm girişimlerinizde hiç acele etmeden, adım adım, stratejik bir şekilde ilerlemek için plan yapmanız çok kıymetli olacaktır. Emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşündüğünüz zamanlar olabilir. Ama geniş bir perspektiften bakmak, konuyla ilgili öfkeyi, kızgınlıkları yönetmek uzun vadede daha iyi sonuçlar elde etmenize neden olacaktır. Konuyla alakalı olarak etkin bir iletişim kurmalı ya da yakın çevrenizden de destek almalısınız.

Yay ve yükselen Yay bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Yeniay’ın açıları netleşmek için zamana ihtiyacınızın olduğunu, ancak yeni düşüncelerin ve eylem planlarının şekillenmeye başladığını gösteriyor. Son 18 aydır yaşadığınız tüm değişim süreçlerini ve aldığınız dersleri, öğrendiklerinizi değerlendirebileceğiniz ve hayatınıza, kişiliğinize entegre edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu son tutulma ile birlikte hayatınızda yeni bir dönemin başlaması, değişimlerin iyice görünür olması söz konusu. Özellikle bedensel sağlığınıza ve görünümünüze özen göstermeniz gereken günlerdesiniz. Ayrıca maddi konularda yaşanabilecek gelişmeler de daha rahat hissetmenize, hareket kabiliyetinizin artmasına ve daha kolay karar vermenize yardımcı olacaktır.

Oğlak ve yükselen Oğlak için aileyle birlikte rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha fazla önem verilmesi gereken bir dönem. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeniz, bedensel ve ruhsal sağlık için duyarlı davranmanız faydalı olacaktır. Bu tutulmayla birlikte pek çok sorununuzun üstesinden gelebilmek için gücünüz olduğunu, çözümün kendinizde bulunduğunu göreceksiniz. Değerlerinize bir kere daha yakından bakmanız, “önemli” olarak nitelendirdiğiniz her şeyi gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Sosyal yaşamdaki hareketlilik, arkadaşlarla geçirilen zaman ve faaliyetler kısmen de olsa yorgun hissetmenize neden olabilir.

Kova ve yükselen Kova için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Yeni dostluklar oluşturma, farklı gruplara girme potansiyeliniz bu dönemde çok kuvvetli ama mesleki ve toplumsal yaşamdaki sıkıntılar enerjinizi tükenmiş hissetmenize de neden olabilir. Bu dönemde ebeveynler de dahil olmak üzere otorite figürleriyle iletişiminizde diplomatik davranmanız faydalı olacaktır. İş hayatında sizi rahatsız edebilecek, gizli kalmış konular açığa çıksa bile esnek davranmanız, sabır göstermeniz ve akılcı açıklamaları beklemeniz değerlerinizi korumanız açısından çok faydalı olacaktır. Ayrıca maddi konularda da esneklik önemli.

Balık ve yükselen Balık için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Yoğun çaba ve enerji gerektiren kariyer planları, iş değişiklikleri için atılan adımlar canlanmanıza yardımcı olacaktır. Ancak yine de yeni teklifler ve olasılıklar konusunda tedbirli olmalı, tüm boyutlarıyla ölçüp-biçip-tartmadan son karara varmamalısınız. Bu alandaki gelişmeler ve yeni ihtimalleri değerlendirirken arkadaşlarınızdan fikir almak, kararlarınızı danışmak da yardımcı olacaktır. Yurt dışı bağlantılarında, akademik ve hukuki konularda bazı neticeler elde edebilir ve rahatlayabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar