Bugün öğlen saatlerinde (12:52) Oğlak burcundaki Merkür ile Pluto arasında bir kavuşum kesinleşiyor ve yeni bir döngü başlıyor. Ocak ayında Merkür geri hareket halinde olacağı için aynı açıyı 29 Ocak ve 11 Şubat 2022 tarihlerinde bir kez daha yaşayacağız.

Oğlak burcunda meydana gelen bu kavuşum, bireysel haritalarda muhakkak ki etkili olacaktır. Ama asıl etkisi kitlelerle ve siyasetle bağlantılı olacaktır. Pluto gücü, gücün odaklanmasını, iyi ya da kötü ama büyük bir amaçla bir hedefe doğrultulmasını ifade eder. Gücün bu kadar yoğun kullanılması şüphesiz ki değişim-dönüşüm süreçlerinin başlamasını da beraberinde getirecektir.

Yeni yıl arifesinde yaşadığımız bu kavuşum, özellikle yönetimler, yöneticiler, siyasi arena, finans gibi alanlarda gizli kalmış bazı unsurların ortaya çıkmasını sağlayacak tohumların atılmasıyla bağlantılıdır. Her türlü yeraltı oluşum, sırlar, derin güç figürleriyle alakalı gerek araştırma gerekse sorgulamaların başlaması bu dönemde büyük olasılıktır.

Oğlak burcunun 25.derecesinde meydana gelen bu kavuşum eğer haritalarımızda önemli bir nokta ile temas halindeyse, güç sahibi olmak, iletişimde farklı kanalları kullanmaya başlamak, birilerinden ricacı olmak ya da olunmak, gölge yanıyla şiddete doğru evrilebilen bir iletişim şekli, etken ve edilgen tahakküm, zorbalık ve inat olarak kendini gösterecektir.

Düşüncelerin yoğunlaşması, bilinçdışına itilmiş ya da isteyerek uzaklaşılmış travmatik deneyimler, hatıralar, kimsenin bilmesini-görmesini istemediğimiz yanlarımızla karşılaşmalar-yüzleşmeler bu dönemde söz konusu olabilir.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının mesleki ve toplumsal yaşam, otorite figürleriyle bağlantılar, kariyer, ev ve aile yaşantısı, ebeveyn ilişkileri alanında güçlü olmayı ve düşünmeyi gerektiren deneyimler yaşaması söz konusu olabilir.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının hukuki konular, yüksek öğrenim, yolculuklar, ticaret, eğitim, inançlar, kardeşlerle ilişkiler ve genel olarak iletişim alanında yeni, derinleştirmeyi ve güçlü olmayı gerektiren başlangıçlar yapması muhtemeldir.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi konularda, vergiler ve kredilerle alakalı meselelerde, miras ve diğer resmi yükümlülük alanlarında güç, manipülasyon kavramlarını öne çıkaran deneyimler yaşaması olasıdır.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının bedensel sağlık, davranış biçimleri, dış görünüş, ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında yeni deneyimlere hazır olması gerekir. Bu döngünün başlaması ile bireysel ve ikili ilişkilerdeki davranışlara bakmak, hayatın hangi alanlarında takıntılarla yaşadığınızı görmek çok faydalı olacaktır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının akut ve kronik sağlık konularına eğilmesi önemli faydalar getirecektir. Mümkün olduğunca sağlıklı beslenmek ve yaşamak için yeni ve güç sağlayan öğretilerin hayata entegre edilmesi bu dönem için çok uygundur. Çalışma arkadaşlarıyla ilişkilerde inat, güç gösterisi gibi negatif unsurları da fark etmek fayda sağlayacaktır.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının sosyal hayatlarında, içinde bulundukları grup ve organizasyonlarda, çocuklarıyla ilişkilerinde ve spekülatif faaliyetlerinde sahip oldukları erki kullanma şekillerine bakmaları, bu konuda biraz düşünmeleri söz konusu ilişkilerinin dengeye oturmasına çok yardımcı olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar