Aşk ve İlişkiler

Önce Aralık ayının son günlerinde Balık burcuna, sonra Mayıs’tan itibaren Koç burcuna geçen Jüpiter bu sene aşk ve ilişkiler konusunda çok hareketli, zevkli ve gelişim potansiyeli taşıyan günlere işaret ediyor. Balık döneminde varolan ilişkilerin resmiyet kazanması, birlikte yaşama kararlarının alınması, ailenin yeni tanışmalara ön ayak olması gibi olasılıklar heyecanlı günlerin habercisi. Arkasından gelen Koç döneminde ise Jüpiter’in gerçek aşkınızı bulmanız konusunda, ya da var olan ilişkinizde daha derin duygularla, daha sıkı bağlar kurmanız için sizi harekete geçirmesi söz onuşu olacaktır.

Mayıs ayında ilişkiler alanında gerçekleşecek olan Merkür retrosu eşinizle, partnerinizle iletişim problemlerine, birlikte yapılacak yolculuklarda yaşanabilecek sorunlara işaret etmekte. Haziran ayının ilk yarısına kadar dikkatli konuşmaya, yanlış anlaşılmayacağınızdan emin olmaya gayret etmenizi tavsiye ederim.

Kasım ayında yine bu alanda başlayacak olan ve 2023 senesinin Ocak ayına kadar devam edecek Mars retrosu ise, senenin son günlerinde ilişkiler açısından biraz stresli durumlara işaret etmekte. Eşinizin, partnerinizin bazı sorunlarına destek vermek zorunda kalmak, aranızdaki anlaşmazlıkları çözmek için fazlaca enerji sarf etmek gereği, yorulmanıza neden olabilir. Bu dönemi sabır ve metanetle karşılamanızı tavsiye ederim.

Kariyer ve Para

19 Aralık itibariyle başlayan Venüs retrosu direkt olarak sizin maddi konularınızla alakalı. Özellikle uzun yıllardır burada bulunan Pluto ile yapacağı kavuşumlar oldukça belirleyiciliğe sahip. Maddi konulardaki değerleriniz, yaklaşımlarınızı, parayı elde etme ve kullanma yönetmelerinizi gözden geçirmenizi ve yeniden yapılandırmanızı gerektirecek bazı deneyimlerin yaşanması söz konusu olabilir. Ocak ayı sonuna kadar, hatta gölge periyodu da düşünülecek olursa, Mart başına kadar, maddi konularda hızlı karar vermemenizi, neye ne kadar bedel ödediğinize ve istediğinize gerçekçi bir şekilde bakmanız gerektiğine dikkat çekmek isterim.

Jüpiter’in Balık burcundaki dönemi, mesleki olarak da sizi zorlayabilecek, ama çok istediğiniz bazı başlangıçlar yapmanızda etkili olabilir. Bu başlangıçlar aileden gelen geleneksel bir işi devam ettirmek, ya da iş için ailenizin onay ve desteğini almak olabilir. Sonrasında gelen Koç dönemi ise, kariyer hedeflerinizde özellikle yaratıcılığınızı kullanarak çok başarılı olabileceğinize işaret etmekte.

Uzun bir süredir günlük çalışma hayatınızı, personel ve iş arkadaşlarıyla ilişkileri belirleyen alanda bulunan Uranüs ile birlikte burada hareket etmeye başlayacak Ay Düğümleri ve gerçekleşecek tutulmalar söz konusu konularda bazı aydınlanmaların olabileceğine, yeniliklere gidilmesi kararının hızla alınabileceğine işaret etmekte.

Genel

Jüpiter’in Balık burcundaki olumlu hareketi sizin aileniz, ebeveynlerinizle ilişkilerinizin çok daha iyi bir seviyeye ulaşmasında çok etkili olacaktır. Bu transit aynı zamanda yaşam alanında da bazı değişimlerin yaşanmasında, yeni bir eve taşınma ya da bir mülk alma kararının verilmesinde etkili olacaktır. Ailenizle daha fazla zaman geçirmek, onların sorunlarında destek vermek, onlardan destek almak, evinizde istediğiniz tadilatları yapabilmek, yenilemek için enerji, zaman ve kaynak bulmak bu senenin fırsatları arasında.

Boğa-Akrep eksenine geçen Ay Düğümleri akut ve kronik sağlık sorunlarıyla alakalı konularda önemli bir sürecin başladığına işaret ediyor. 18 Ay boyunca yaşanacak geçiş ve meydana gelen tutulmalar, alışkanlıklar konusunda yenilikler yapmanız, beslenme rejimindeki değişiklikler, spora ya da yürüyüşe başlamak ve günlük yaşamda ufak dokunuşlarla daha iyi bir sağlığa ulaşabileceğinizin ifadesi. Kronik olarak tanımlanmış sorunlarda bile, iyileşmelerin olması, gerekenleri yaparsanız kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Bu dönem meditatif faaliyetlere, ibadete yönelmek, günlük hayatın bir parçası haline getirmek için de son derece uygun. Ayrıca uyku sorunlarınız varsa, düzene sokmak için de girişimlerde bulunabilirsiniz.

Yeni senenin sağlık, başarı, bol kazançlar, mutluluk, huzurlu ilişkiler getirmesini yürekten diliyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar