Geri giden gezegenler konusunda bugün Jüpiter’i inceleyeceğiz. Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isterim.

Doğum haritasında Jüpiter insanın kendini geliştirme, imkanları kullanma, günlük yaşamını aşarak yeniliklere açılma kapasitesidir. Fiziksel, entelektüel ve ruhsal büyümeyi, ilerlemeyi sembolize ede. Harita sahibinin öğrendiklerini içselleştirmesi, tecrübelerinden edindiklerini sentezleyerek kullanabilmesi ve başkalarına aktarması yani öğretmesi de bu gezegen ile bağlantılıdır. Ayrıca klasik astrolojide şans, fırsatlar, olumlu olasılıklar, dini inançlar ile de bağlantılı olarak kabul edilir.

Doğum gününde Jüpiter’in geri hareket halinde olması yukarıda bahsettiğim kavramlarla alakalı gecikmelere işaret eder. Eğer doğum haritasında Jüpiter geri hareket halindeyse, birey önüne çıkan fırsatları fark etmeyebilir. Şans ya da olasılık olarak görmediği için önüne çıkanları değerlendirmekte, kullanmakta ya geç kalır ya da hiç farkında olmaz.

Öğrendiklerini, deneyimlerinden edindiklerini bir yaşam felsefesi haline getirmesi uzun zaman alabilir. Bilgisini paylaşmakta ya da başkalarının deneyimlerinden faydalanmakta zorlanır. Şans ve iyimserlikle bağlantılı bir gezegen olduğu için, harita sahibi şanslı olmadığı düşüncesindedir ve doğal olarak iyimser olmakta da zorlanır. Genel olarak eğitim, özel olarak yüksek öğrenimde gecikmelerin yaşanması, beklentilerin ve hayallerin karşılanmaması veya hayatın ikinci yarısından sonra şansın yakalanması olasıdır.

Her 9 ayda bir yaklaşık 4 aylık dönemlerle geri hareket eden Jüpiter, bu dönemlerde kendi inançlarımıza, ilerlemek için yaptıklarımıza ve kullandığımız yöntemlere yeniden bakmamız için olanak sağlar. Genellikle Jüpiter Retroları döneminde geçmişte yarım kalan atılımlar, ileriye doğru yapılmış hamleler, bırakılmış eğitimler gündeme gelebilir. Senede bir burç kadar ilerleyen Jüpiter’in konumuna bağlı olarak, yeni eğitimlere, atılım ve büyüme gerektiren eylemlere başlamak yerine, eksikleri tamamlamak, detaylara bakmak çok daha faydalı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar