Balık burcunun yönetici gezegeni Neptün bu akşam üstü 16:24 itibariyle geri hareketini tamamlayarak, direkt seyrine dönüyor. 2012 yılından beri Balık’ta bulunan Neptün’ün geri hareketi 25 Haziran tarihinde başlamıştı. Mavi gezegen Haziran ayının sonuna kadar sürecek direkt hareketi esnasında Balık burcunun 20-25 dereceleri arasında ilerleyecek. Sonra Temmuz-Kasım 2022 arasında yeniden geri hareketine başlayacak.

Genel anlamıyla bakıldığı zaman Neptün’ün ileri doğru harekete geçmesi, sembolize ettiği kavramların daha rahat ortaya çıkacağını gösterir. Dolayısıyla kendini kandırma ya da kurban etme eğilimleri, yeni bağımlılıklar edinme potansiyeli bu dönemde hepimiz için daha yükselecektir. Bu anlaşılması ve etkileri yönetilmesi zor olan gezegen, değdiği her noktayı kendisi gibi gaz ve toz haline dönüştürmeyi, somut halde çıkararak, yeniden inşa ettirmeyi gerektirir.

Başka bir deyişle tüm geri hareketler içinde aslında Neptün’ünki en hayırlısıdır denebilir. Ancak bu dönemde de hayatlarımızda yeni “kutsal”lar inşa etmemiz, farklı hayaller edinmemiz söz konusu olacaktır.

Ancak toplumsal seviyede, kimyasallar, ilaçlar, aşılar da dahil, petrol, denizler, deniz taşımacılığı ve yolculukları, sinema endüstrisi, fotoğrafçılık, sanat ve spiritüalite gibi alanlarda yeni akımların ortaya çıkması daha fazla insanın bu alanlara yönelmesi mümkün olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar