Geri giden gezegenler konusuna bu paylaşımda devam ediyoruz. Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi hatırlatmak isterim.

Geri giden gezegenlerin, geçmiş yaşamlardan taşınan karmik yükümlülüklerle de bağlantılı olduğu söylenir. Harita sahibi gezegenin sembolize ettiği kavramlarla alakalı daha evvelki yaşamlarda tamamlayamadığı konuları, bu enkarnasyonunda tamamlamakla sorumludur. Bu durumu, bir önceki seneden yani “alttan” dersi kalmış öğrencilerin haline de benzetmek mümkün.

Bugün hepimizin yakından bildiği, uzun zamandır aktüelliğini koruyan Merkür'ün doğum haritasında Retro olmasıyla ilgili detayları paylaşmak istiyorum.

Natal haritada geri giden Merkür, harita sahibinin, farklı bir düşünce ve muhakeme sistemine, değişik bir iletişim kurma tarzına sahip olduğunu gösterir. İletişimde odaklanma sorunu yaşamak, ifadeleri tam oluşturamamak, lafı çok uzatmak geri giden Merkür'ün tezahürleri arasındadır. Erken yaşlarda konuşma zorluğu, konuşmayı geç öğrenme, disleksi de görülebilir. İletişimde bir konunun ortasından başlamak, fikir akışında ve aktarımında karmaşa, öznel muhakemeler görülebilir. Merkür'ün geri hareketi esnasında doğanların en büyük şikayetleri kimsenin kendilerini anlamadığından yanadır.

Ancak harita sahibi bu konuda hassasiyete sahip olduğu için çok çaba sarf eder, dikkat eder ve Merkür'ün sembolize ettiği konularda bir “üstat” haline de gelebilir. Edebiyat, sanat, politika alanında çok başarılı örnekleri olduğu da bilinmektedir. Ayrıca ilerletme teknikleriyle incelendiğinde Merkür geri hareket halindeyken doğanların en geç 21-22 yaşlarındayken bu gezegenlerinin direkt seyrine döndüğü görülür. Yani bu yaşlarda iletişim, eğitim sorunlarında muhakkak bir gelişme yaşaması, sorunların büyük kısmını halletmesi olasıdır.

Diğer yandan senede 3 kez üçer haftalık sürelerle geri hareket eden Merkür’ün etkileri ise hepimizce malum. Ama bir kez daha gözden geçirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bu yaramaz gezegenin geri hareket dönemleri bulunduğu burcun sembolizması ve bu burcun haritalarımızda yönettiği hayat alanlarıyla bağlantılı olmak üzere, bizlere bir şeylere yeniden ve yakından bakma olasılığı getirir. Örnek olarak, geri hareket dönemlerinde elektrikli ve elektronik aletlerin bozulduğu herkesçe malumdur. Aslında aletler Retro yüzünden bozulmaz. Yakınlaşan ve daha görünür olan Merkür zaten bozulacak olan aletin arızasının daha çabuk görünür olmasına yardımcı olur.

Merkür'ün geri hareket dönemlerinde yakınlıktan kaynaklanan perspektif kaybı olduğu doğrudur. Muhakemelerde, analizlerde detayların atlanması ihtimali de bu yüzden daha yoğundur. Dolayısıyla bu dönemlerde her türlü alış-verişte, anlaşmada, imzada detayları daha yoğun incelemek, bir şeyleri atlamadığımızdan emin olmak korunmaya yardımcı olacaktır. Bu dönemlerin geçmişte eksik kalmış konuların tekrardan ele alınması, yeni projelere ait alt yapıların hazırlanması için kullanılması daha akıllıca olur. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar