Geçen hafta başladığım yazı dizisine astrolojik hareketlilik nedeniyle ancak bugün devam edebiliyorum. Orta yaş krizi gerçekten de hem fiziksel hem de ruhsal olarak değişimlerin yaşandığı, bunlarla birlikte hayatın gerçeklerinin ve bizden beklentilerinin daha net anlaşılabildiği dönemleri ifade eder. Aslında kendimizi daha iyi tanıdığımız, belki biraz muhasebe yaptığımız ve olgunlaştığımız dönemlerdir.

Astrolojik döngüler kriz dönemlerinin tespit edilmesinde, buna göre içsel ya da dışsal hazırlık yapılmasında, önlem alınmasında önemli bir güce sahiptir.

Klasik Astoloji’de ilk önemli dönemeç 28-29 yaşlar, yani Satürn’ün doğumdan sonra Zodyak’ta ilk turunu tamamlaması olarak kabul edilir. Satürn döngüleri ve yedişer senelik açıları çok önemlidir, bu yazıda da kısmen bahsediyor olacağız ama, aslında tek başına bir başka dizinin konusudur.

İlk orta yaş sorgulaması 248 yılda bir döngüsünü tamamlayan Pluto’nun bazılarımız için 36-46 (doğum yılınıza bağlı olarak değişir) yaşlarındayken kendi konumuna yaptığı “kare” ile başlar. Bu geçiş hayatımızda artık değerini, işlevini varlığını yitirmiş ya da yitirmekte olan her türlü ilişki, karar ve eylemle yüzleşmemize yardımcı olur. Akrep burcunun yöneticisi olan Pluto ölüm ve yeniden doğum kavramıyla bağlantılıdır. Dolayısıyla bu geçiş, ölmekte olan gençliğimizin ve doğmakta olan orta yaş dönemimizin habercisi gibidir.

Pluto bu senenin sonuna kadar Oğlak burcunun 24-25 derecelerinde hareket edecek. Dolayısıyla Aralık-Mart 1980, Ekim-Kasım 1981 ve Nisan-Eylül 1982 arasındaki tarihlerde doğanların 2021 yıl sonuna kadar bu geçişleri aktif.

Bu transit etkisi altında, hayatımızdaki durağanlaşmış, işe yaramayan, atalet içinde kalmış her şeyi yerinden oynatmamız, yerine yeni bir şeyler koymamız söz konusu olacaktır. Bu sembolik ölüm süreci, tazelenmenin, yeni bir oluş modelinin hayatımıza girmesi için başlangıç yapabilmenin önünü açar. Dolayısıyla zorlu bile olsa bir fırsat dönemi olarak kullanılabilir.

Sizlerin de bu yaşlardaki deneyimlerinizi çok merak ediyorum, paylaşırsanız çok sevinirim. Bir sonraki paylaşımda takip eden, kritik evrelerimize bakmaya devam edeceğim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar