Bugün İstanbul saatiyle sabaha karşı 02:54’te Balık burcunun 28°13’ noktasında bir Dolunay meydana geldi. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta Aslan burcu yükseliyor. Haritanın 3-9 aksında meydana gelen bu Dolunay’da, biraz uzak olmasına rağmen Neptün ve Ay arasında bir kavuşumun varlığı da söz konusu. Başak-Balık ekseninde meydana gelen bu karşıtlık, maddi-manevi ihtiyaçlar, sorumluluklar ve tercihler arasındaki salınımı ve seçimlerimizin yarattığı sonuçların duygusal yansımalarını ifade ediyor. Dolunay fazının süresi 6 Ekim tarihinde Terazi burcunda gerçekleşecek Yeniay gününe kadar geçerli.

Maddi konularda, çalışma hayatına ait durumlarda, sağlık alanında varoluş şekillerimizin, attığımız adımların, aldığımız inisiyatiflerin duygusal sonuçları ve bütüncül etkisiyle karşılaşmamıza, farkındalığımızın bu yöne kaymasına neden olacak bir Dolunay fazı söz konusu. Verinin elde edilmesi ve işlenmesi, iletişim ve medya konuları, eğitim-öğretim, bireysel ve ulusal medya üretimi ve kullanımı, iç-dış ticaret, komşuluk, göçler, sosyal sınırlar ve kurallar gibi konularda yanıltıcı ve karmaşık olması muhtemel, bazı sonuçlara varılması olasıdır.

Dolunay anında Balık burcundaki Ay’ın, Neptün’ün yanı sıra, Scheat sabit yıldızı ile de kavuşum halinde olması, inatçılık, ilişkilerde kayıplar, şanssızlıklarla alakalı deneyimlere de açıklık getirmekte. Neptün’ün karmaşa, illüzyon ve kurban olma etkilerinin yanında bir de bu etkilerin olması, özellikle duygusal ve manevi alanda dikkatli olma gereksiniminin, Başak’ın analitik, gerçekçi yaklaşımlarına ihtiyacın iyice yükselmesinin göstergesi.

Dolunay haritasının Yükselen Burcunun Aslan olması ve Jüpiter’in Kova burcunda hareketine devam etmesi, otokratik kararların baskıcı bir etki yaratacağına, demokrasi, eşitlik ve toplumsal faydaların ise biraz daha geri planda kalabileceğine işaret ediyor. Haritanın Tepe Noktasının 29°48’ Koç olması, liderlik, yönetim, hakimiyet konularında beklenmedik gelişmelerin olabileceğine işaret etmekte. Ayrıca 10.Evde Boğa burcundaki Uranüs ile 4.Evde Akrep burcundaki Venüs arasındaki karşıt da aynı etkinin destekleyicisi niteliğinde.

Dolunay haritasında Merkür-Satürn arasında, 3.-7.Evlerde meydana gelen uyumlu açı, aklın, mantığın, gerçekliğe dayanan muhakemenin ve iyi bir iletişimin ortak kazançlara yardımcı olabileceğine, kazan-kazan amacıyla yola çıkılırsa verimli uzlaşmalar elde edilebileceğine işaret ediyor.

Yukarıda bahsettiğim Venüs-Uranüs karşıtlığı aslında Dolunay’ın Yükselen Burcu ile bir T-Kare meydana getiriyor. Sabit burçlarda meydana gelen bu açı kalıbı, özellikle ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda anlaşmazlıkların artık net bir şekilde görülebileceğine, domine etme, sahiplik ve maddi paylaşım konularıyla alakalı çatışmaların beklenmedik şekilde kopma-ayrılma aşamasına gelebileceğine işaret ediyor. Terazi yani ilişki-evlilik-ortaklık konularının hakimiyet kazandığı şu günlerde, eşit şartlar oluşturulmadığı, dengeli alış-verişler yapılmadığı ve öz kontrol-disiplin mekanizmalarının çalıştırılmaması halinde ilişkilerde ciddi sorunların yaşanabileceğinin göstergesi.

Bu Dolunay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 4.-10.Ev ekseninde meydana geliyor ve Mars dönüşüyle de eş zamanlı olduğu için oldukça önemli değişimlere işaret ediyor. Özellikle kolluk güçlerinin, iç işlerinin, sınırların ve toprak bütünlüğünün ciddi şekilde gündemde olacağı, çok konuşulacağı bir dönem söz konusu. 10.Evde yerleşmiş durumdaki Ay-Neptün kavuşumu, yönetimle, liderlerle alakalı karmaşaya neden olabilecek bazı oluşumların da habercisi. Yukarıda bahsettiğim Venüs-Yükselen Burç-Uranüs T-Karesi ise TC’nin finansal alanlarını etkisi altına aldığı için, ekonomi yine gündemi alacaktır. Bu zorlayıcı açı kalıbının çözümü olarak görülen yol ise vergi düzenlemeleri olarak görülmekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar