Bugün sabaha karşı İstanbul saatiyle 03:51’de Başak burcunun 14.derecesinde bir Yeniay meydana geldi. Yeterince yakın olmasa bile Mars da Güneş-Ay kavuşumu ile hizalanmış olarak kabul edilebilir.

Yeniay esnasında ufukta Aslan burcu yükselirken, 2.Ev (para-finans alanı) doluluğunu bir kez daha vurgulamak istercesine Tepe Noktasında Boğa burcu var. Yeniay anının en dikkat çekici açıları Balık burcundaki Neptün’ün Güneş-Ay kavuşumuna ve Mars'a yaptığı karşıt.

Yeniay’ın genel teması, çalışma hayatı, çalışanlar, hayatımızda göz ardı etmeye eğilimli olduğumuz detaylar, sağlık, düzen, organizasyon, bu alanlardaki finansal ve yaşamsal kaynaklar, bu kaynakların elde edilmesi ve kullanılmasına yönelik yeni adımlar.

Toprak elementinde meydana gelen yoğunluk, aslında bu başlangıçların, projelerin hayata geçirilmesinin, gerçekçi, sistematik, organize bir şekilde yapılmasına olanak bulunduğuna işaret etmekte. Ancak Neptün karşıtlığı detayları unutma olasılığına, bütüncül bakış yüzünden yaşanabilecek karmaşalara işaret ediyor. Finansal konulardaki adımlarda bireysel olduğu kadar bütünün hayrına da hizmet eden yaklaşımların tercih edilmesi halinde daha pozitif sonuçlar elde edilebileceğini ifade eden bu açı, gözümüzün önüne inen perdeyi, bir bulutun arkasından görmeye çalışmayı, gerçeklerin örtülebilmesi olasılığını, kısacası basiret eksikliğini ifade ediyor. Aynı açı, özellikle maddi konularda, çalışma hayatında, iş arkadaşlarıyla ilişkilerde ve sağlık konusunda, yanıltılma, kandırılma ihtimalini de taşıdığı için dikkatli olmak fayda sağlayacaktır.

Tepe Noktası derecesinin anaretik olması (0°Boğa20’), ufukta Aslan burcunun yükselmesi ve Satürn karşıtlığı, yöneticilerle, yönetimle alakalı bazı beklenmedik, baskı unsuru olabilecek, gerginlik ve stres yaratan finansal kararlara da işaret etmekte. Hava elementinde meydana gelen büyük üçgen ise, aklın, mantığın, rasyonel muhakemenin ve doğru iletişimin kullanılması halinde gelişime hizmet eden adımların atılabileceğinin göstergesi.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 3.Evine düşüyor ama toprakları ve bütünlüğü sembolize eden 4.Ev başlangıç çizgisiyle kavuşum halinde. Yeniay anında Merkür'ün de TC Mars’ı ile yaptığı kavuşum, askeri konuların, sınırların, toprak bütünlüğü ve zenginliğinin gündemi alabileceğinin göstergesi. Bu alanda transit Mars'ın TC Venüs ve Jüpiter’i ile altmışlık açı, gençler, çocuklar, sanatçılar ve eğitim konularında olumlu gelişmelerin yaşanabileceğine, denge yaratabilecek üretken fırsatların yakalanabileceğine de işaret ediyor. Ancak transit Jüpiter’in yaptığı kare açı ise bu konularda ölçülü olmak gereğine, işaret etmekte.

Ayrıca Yeniay kavuşumunun TC tepe Noktasına ve Uranüs’e yaptığı karşıt açı, yönetimde değişimler olabileceğinin, iç işlerindeki yeni karar gereksinimlerinin zorlayıcı olabileceğinin, dış ilişkilerde de stres unsuru olabilecek bazı durumların yaşanabileceğinin göstergesi. Göçler ve göçmenlerle alakalı sorunlar ve kararlar bu dönemde de canlılığını korumaya devam edecek gibi görünüyor. Yine Jüpiter ve Mars arasında meydana gelen açı da (150°) sınırlar ve göçlerle bağlantılı, kolluk gücü tarafından yapılabilecek düzeltmelere, müdahalelere işaret ediyor.

Başak burcunda meydana gelen bu Yeniay’ın sizlere üretken, bolluk-bereket getiren, detayları atlamadan yapabileceğiniz güzel, sağlıklı başlangıçlar getirmesini dilerim. Burçlara ve yükselen burçlara göre Yeniay etkilerini bir sonraki gönderide bulabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar