Bugün İstanbul saatiyle 16:50’de Aslan burcunun 16.derecesinde bir Yeniay meydana gelecek.

Yeniay esnasında ufukta 22° Yay burcu yükselirken, Chiron ile karşıt halinde olan Tepe Noktasında Terazi burcu var. 8.Evdeki Güneş-Ay kavuşumuna Merkür de de eşlik ediyor. Yeniay anının en dikkat çekici açılarından bir tanesi de Güneş ve Ay'ın Satürn ve Uranüs ile oluşturduğu zorlayıcı T-Kare.

Yeniay’ın genel teması, yöneticilik, yöneticiler, sanat, eğlence anlayışı, yaratıcılık, çocuklarla ilişkiler ve egolarımızın dönüşüm süreçleri. Sabit enerjinin çok yoğun olmasına rağmen, Yeniay değişim-dönüşüm süreçlerinin başlamasıyla ve süreçleri başlatacak ilk adımların atılmasıyla yakından alakalı. Merkür'ün haritadaki pozisyonu akla, mantığa ve zihinsel paylaşımlara önem vermemiz gereğine işaret ederken, Jüpiter karşıtlığı bu alanlarda kontrolsüz, dominant, dramatik bir tarzın kullanılmasının sıkıntılara yol açabileceğini ifade etmekte.

Yukarıda bahsettiğim T-Kare astrolojinin en zorlayıcı açı kalıplarının başında gelir. Aslında Satürn-Uranüs karesi 2021 senesine damgasını vuran ve ilk iki karşılaşmasını geride bıraktığımız, Aralık ayında ise sonuncusunu yaşayacağımız, gündem belirleyen bir açıdır. Bu açının bu Yeniay haritasında aktive olarak, ön plana çıkması, üstelik finansal evlerde yerleşmiş olması, vergiler, kredi borçları, genel borçlar, spekülatif araçlar, bireysel ve ortak olarak elde edilen kaynaklar gibi her türlü menkulle alakalı, baskı yaratan, zorlayıcı ve değişimleri kaçınılmaz kılan, bizi konfor alanından çıkararak eyleme geçiren deneyimlere işaret etmekte. T-Kare’nin çıkış noktası olan Akrep-XI.Ev vurgusu, maddi konularda, daha derin analizlerle, reformist yaklaşımları ve teknolojik yenilikleri kullanmayı da benimsemeye çalışarak, özgün yöntemler yaratabileceğimize vurgu yapıyor. Duruma, şartlara göre en ideal olanın bulunması ve uygulamaya sokulması bu Yeniay temalarından birisi.

Diğer yandan Yeniay Güneş-Ay derecesinin Yükselen derecesi ile oluşturduğu uyumlu açı, atılan adımların, döllenen tohumların rahatlıkla dış dünyaya yansıtılabileceğini, belli kurallara ve yasalara uygun hale getirilerek, hayata entegre edilebileceğini de göstermekte. Ancak yine Yay vurgusuna işaret eden Venüs ve Neptün ile yaptığı karşıt, verilerin akıl yoluyla değerlendirilmesi, detaylara önem verilmesi ve bütünün hayrına kullanılması gereğini de anlatmakta.

Bu Yeniay Aslan temasını getirdiği ve iklim koşullarının zorluğu ve yanı sıra an haritasının ağır açılarından dolayı, özellikle kalp sağlığı ve dolaşım sistemi konusunda dikkatinizi çekmek isterim. Serin ortamlarda bulunmak, yeterince sıvı tüketimi ve etkin nefes almak bu dönemde çok kıymetli olacaktır.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 2.Evine düşüyor. Dolayısıyla maddi konular ülkece gündemimizde olacaktır. Yeni finansal uygulamaların, denetimlerin gelmesi, kaynakların kullanımına yönelik sorgulamalar, hatta halkın arasında milli kaynakların ve kullanımının sorgulanmasından doğan hareketlilik bu Yeniay fazıyla birlikte mümkün olabilecektir. Ayrıca 4.-10.Ev aksında meydana gelen Venüs-Neptün karşıtlığı, topraklarımızla, vatanımızın doğal zenginlikleriyle alakalı daha detaylı kararlara varılması gereğini, yanıltıcı, karmaşa yaratan bazı verilerin, haberlerin ortalığa dökülebileceğine de işaret etmekte.

Yeniay Yükselen noktasının TC haritasının 6.Evine düşmesi, yöneticisi Jüpiter’in Merkür ile karşıtlığı sağlık konusunun tekrardan gündemi alabileceğine, bu konunun abartılı bir şekilde iletişim konusu olabileceğini de göstermekte. Diğer yandan sağlık konusundaki bilimsel çalışmalar ve aşı hakkındaki haberlerin ve söylemlerin bilgi kirliliğine yol açabileceğinin ifadesi.

Aslan burcunda meydana gelen bu Yeniay’ın sizlere bolluk, bereket, serinlik, maddi konularda çözümler, dinginlik ve huzur yaratacak değişimler getirmesini dilerim. Burçlara ve yükselen burçlara göre Yeniay etkilerini bir sonraki yazımda bulabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar