Bugün Aslan burcunda meydana gelen Yeniay hayatlarımızda 22 Temmuz tarihinde ikinci kez Kova burcunda oluşacak Dolunay’a (Blue Moon) kadar etkilerini sürdürecek. Bu Yeniay, ekonomik konular, sanat, sağlık ve ilişkiler alanında çok da kolay olmayan mücadele ile yapılan başlangıçların, ilk adımların sembolizmasını taşıyor.

Yeniay’ın Güneş-Ay derecesine Dubhe sabit yıldızı oldukça yakın bir kavuşum yapıyor. Dubhe, aslında yıkıcı bir tarafı da olan ama dayanıklılık ve yüksek mücadele kapasitesi veren bir yıldızdır. Sezgilerle ve içgörü yeteneğiyle de bağlantılı olarak kabul edilen bu enerji, kontrollü bir şekilde pozitife yönlendirilmezse, yıkım yaratabilir.

Bu Yeniay en fazla Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının ortalarında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri 14-18 derece bu burçlarda olanları daha yoğun olarak etkileyecektir. Değişime direnç ve eskiye tutunarak, konfor alanından çıkmaya direnmek, işlerin daha zora girmesinde etkili olur.

Burçlara ve yükselen burçlara göre etkileri aşağıda bulabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Yeniay’ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, şansın, keyif, zevkin yoğun olduğu bir dönemden geçiyorsunuz. Günlük hayatınızdaki hareketlilik enerjinizin yükselmesine neden olabilir. Fakat sağlık alanında dikkatli olmanız gereken bir dönemde olduğunuzu da hatırlatmak isterim. Kanuni konularda, eğitim alanında ve yurt dışı bağlantılarında gelişmeler yaşayabilirsiniz. Maddi konulardaki problemlerde eşinizden ya da ortağınızdan destek almak ya da destek vermek, çözüm üretmenizde çok büyük etkiye sahip olacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa için ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Yaşadığınız alanla ilgili yeni adımlar atmak, kararlar vermek isteyebilirsiniz. Bu hayat alanlarıyla alakalı bazı gerginliklerin, beklenmediklerin olması programlarınızın kaymasına neden olabilir, dolayısıyla esneklik çok faydalı olacaktır. Çocuklarla alakalı konularda biraz karmaşık düşünceleriniz olabilir, netleştirmek için kendinize zaman vermelisiniz. Yatırımlarınız varsa bu dönemde aklınızı ön plana almaya ve analitik davranmaya dikkat etmelisiniz. Eşinizle zaman geçirmek, birlikte bir şeyler yapmak bu dönemde sizi çok rahatlatacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, yolculuklar, eğitim ve ticari konularda yeniliklerin olması, taze başlangıçların yapılması söz konusu. Seyahat ya da eğitim olasılıklarıyla alakalı gelişmelerin, önerilerin fazla abartılmadığından emin olmaya çalışmalısınız. Bu konulardaki olasılıkları muhakkak eşinizle ya da ortağınızla birlikte değerlendirmelisiniz. Aile, ebeveynler ve toplumsal-mesleki yaşamla alakalı hareketli, fazladan çaba gerektiren bir dönemde olduğunuzu söylemek isterim. Net kararlar almak, detaylara önem vermek uzun vadede fayda sağlayacaktır.

Yengeç ve yükselen Yengeç için kazanç kapasitesini arttırmak, kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek için yeniliğe gitme zamanı. Bu Yeniay’da kendi yeteneklerinize güvenmeniz, hareket planlarınızı kendinize göre yapmanız daha iyi olabilir. Eşinizin ya da ortağınızın iyimserliği ya da destek teklifleri sizi daha sonra hayal kırıklığına sürükleyebilir. Eğitim, seyahatler ve hukuki konulardaki kararlarınızda sakin olmaya, aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Konuşmalarınızda gerçeklerden uzaklaşmamak için kontrollü olmanız kazanç sağlayacaktır. Günlük hayata bir düzen getirmek, bu alanda kendinize yeni kurallar koymak çok yardımcı olacaktır.

Aslan ve yükselen Aslan bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Burcunuzda meydana gelen Yeniay, her alanda bir tazelenme ve enerji yükselmesi getirecektir. Hayatınızın hemen her alanında yeni kararlar alabilirsiniz. İletişiminizin çok kuvvetli olduğu bu dönemde, dominant olmadığınızdan, baskın davranmadığınızdan emin olmanızı tavsiye etmek isterim. Kendi ihtiyaçlarınız, birliktelik gereksinimleri ve mesleki yaşamın şartları arasında kendinizi sıkışmış hissedebilirsiniz. Biraz kendinize dönmeniz, ailenizle ya da evde zaman geçirmeniz, dinginleşmenizde etkili olacaktır. Maddi konularda da istikrar yaratmaya çalışmak çok önemli.

Başak ve yükselen Başak için aileyle birlikte rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha önem verilmesi gereken bir dönem. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeniz, bedensel ve ruhsal sağlık için duyarlı davranmanız faydalı olacaktır. Hareket ihtiyacınızın yükseldiği bu dönemde, ufak-tefek kazalara eğilimli olduğunuzu da söylemek isterim. Aile büyükleri ve yaşadığınız alanla ilgili bazı olumlu gelişmelerin olması da hayatınızın daha düzenli ve özgür bir hale gelmesinde size olanak tanıyacaktır. Günlük akışınızın yarattığı stresleri yönetmek için kendinize kısa yolculuk planları yapabilirsiniz.

Terazi ve yükselen Terazi için gündemde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller ve planlar var. Yeni dostluklar oluşturma, farklı gruplara girme potansiyeliniz bu dönemde çok kuvvetli. Bu alanlardaki iletişimin çok yükselmesi söz konusu. Ortak harcamalardan ve kazançlardan kaynaklanan, baskı yaratan sorunların üstesinden gelebilmek için kendi kaynaklarınızla alakalı bir gözden geçirme yapmanız, planlar oluşturmanız çok yardımcı olacaktır. Kronik rahatsızlıklarınız varsa, bu dönemde azami dikkat göstermelisiniz. Uyku sorunları için, yatak odanızda güzelleştirmeler yapmanız, daha dingin ve uygun bir ortam yaratmanız çok yararlı olacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep için toplumsal yaşam, kariyer ve meslek hayatında bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Yeni kariyer planları, iş değişiklikleri için atılan adımlar canlanmanıza yardımcı olacaktır. Toplumsal ve mesleki yaşam, birlikteliklerin gereksinimleri ve aile hayatı arasındaki dengeyi bulmakta zorlanabilirsiniz. Kişiliğinizdeki bazı pozitif unsurları ön plana çıkararak bu dengesizliğin üstesinden gelebilir, herkesi mutlu ederek, siz de huzura kavuşabilirsiniz. Canlı sosyal hayatın yanı sıra, bazı dostlarınızın sorunlarına da yardımcı olmak iyi gelecektir. Çocuklarla ilgili kararlarda detayları atlamamaya dikkat etmelisiniz.

Yay ve yükselen Yay için yüksek öğrenim, dış ticaret, seyahatler, hukuki konularla alakalı yeniliklere adım atma zamanı. Hareketli ve hız gerektiren mesleki ve toplumsal gereksinimlerden bir parça uzaklaşmak, rahatlamak için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Günlük yaşamda bir türlü oturtamadığınız akış, program değişiklikleri bu dönemde gerginliklere neden olabilir. Dolayısıyla içinize dönmek, meditatif faaliyetler ya da ibadet ile rahatlamak, iyi bir uyku ile sinir sisteminizi güçlendirmek büyük fayda sağlayacaktır. Dış görünüşünüz, giyim tarzınız ya da davranış biçimlerinizi ile ilgilenebilir, yenilikler yapabilirsiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlak için özellikle ortak maddi kaynaklarla alakalı yeniliklerin olması, bazı adımların atılması söz konusu olabilir. Bu konuların kanuni boyutuna bakmayı, detayları muhakeme etmeyi ve ideal yolu bulmayı denemeniz gereken bir dönemdesiniz. Maddi konularda yaşayabileceğiniz sorunları çözmede, dostlarınızın, arkadaşların yardımı çok kıymetli olabilir. Ayrıca bu konularda yeni teknolojileri ve bilimsel yöntemleri de denemeniz fayda sağlayabilecektir. Seyahat planlarınız varsa, aksaklıklara karşı hazırlıklı olmalı, detaylar konusunda ısrarcı olarak, karmaşaya fırsat vermemelisiniz.

Kova ve yükselen Kova bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. Aslan’da meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni başlangıçlara hazırlayacak. Özellikle bekar Kova ve yükselen Kova burçları eskiden beri arkadaşınız olan kişilerle birliktelik kurma noktasına gelebilirsiniz. Her türlü iletişiminizde dikkatli olmaya, fazla iyimserliğe ve abartmaya izin vermemelisiniz. Ortak maddi kaynaklar ve harcamalarla ilgili hareketli bir dönemdesiniz. Bu alanda ani kararlar almamak, sonradan yaşanabilecek pişmanlıklarınızı önleyecektir. Aile ilişkilerinde, ev hayatındaki aksaklıklardan kaynaklanan baskıyı, dikkatinizi kariyerinize odaklayarak biraz azaltabilirsiniz.

Balık ve yükselen Balık için günlük akış ve sağlık alanında bazı yenilikler, gelişmeler yaşanabilir. Çalışma hayatında yapabileceğiniz bazı girişimler, mesleki kariyerinizde ilerlemenizin, terfi imkanlarının doğmasının ilk adımları olabilir. Bu yenilikler kariyerinizin de gelişmesinde, zorlukların aşılmasında çok yardımcı olacaktır. İkili ilişkilerde çok aktif olduğunuz ve beklentinizin de yükseldiği bu günlerde, gerçek aşkı bulma olasılığınız da çok yüksek. Kardeşlerinizi vasıtasıyla ya da yakın çevreden tanıdığınız birisiyle bir ilişki kurabilir, yeni adımlar atabilirsiniz. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar