Estetik duyarlılığın, sanatın, paranın ve aşkın gezegeni Venüs bugün sabaha karşı 03:38’de Başak burcunda hareket etmeye başladı. 16 Ağustos tarihinde yöneticisi olduğu Terazi burcuna geçinceye kadar buradaki yolculuğuna devam edecek.

Boğa ve Terazi burçlarının yöneticisi olan Venüs, Balık burcunda yükselim halindedir ve karşıtı olan Başak burcunda maalesef zararlı konumda olarak kabul edilir. Gerçekten de sembolizmasında bekaret de olan Başak ve Venüs karakteristikleri çok uyumlu değildir. Yanı sıra mükemmeliyete çok önem veren Başak, ilişkileri, duyguları estetik değerleri mütemadiyen sorgulayarak, kendisinin ve diğer insanların huzurunu kaçırabilir.

Bunun yanı sıra Başak duygu ve düşüncelerini çok dillendirmeyen, hareket, davranış ve insanlara uzattığı elle, yani kısacası “fayda”sı ile ifade etmeye yatkın bir yapıdadır. Oysa Venüs, sevginin, aşkın, duyguların tezahür etmesini, paylaşılmasını, dillendirilmesini bekler. Dolayısıyla bu konum biraz çelişkili, romantizmi desteklemeyen, fonksiyonel olmayan bağlantıları çok da sevmeyen bir duruma işaret eder.

Yine de Venüs'ün buradaki yolculuğu sırasında başta Başak ve yükselen Başak olmak üzere, Boğa ve Oğlak burç ve yükselen burçları için bedensel değişimlerde, ilişkilerde, finansal konularda, somut ve fayda sağlayan değerler üzerinden gelişmelerin yaşanması olasıdır. Özellikle bu burçlar için yeni aşklar, yüksek öğrenim, yurt dışı yolculuklar, yaratıcı faaliyetler alanında şanslar yakalanabilir. Çocuklar varsa sevindirici gelişmeler yaşanabilir.

Koç ve Terazi burçlarının akut ve kronik hastalıklarıyla ilgili olumlu gelişmelere açık olduğunu söylemek gerekir. Günlük çalışma yaşamında ve iş ortamında yapacakları değişimler, estetik dokunuşlar daha huzurlu ve konforlu şekilde çalışabileceklerini söyleyebiliriz.

İkizler, Yay ve Balık burç ve yükselen burçlarının ikili ilişkiler, kariyer, aile ve ev yaşantısında güzel gelişmelerin olması, sevindirici bazı kararların alınması, yeni tekliflerin gelmesi bu dönemde büyük bir olasılıktır.

Yengeç ve Akrep burç ve yükselen burçlarının arkadaşlarıyla, kardeşleriyle sosyal bağlarının kuvvetlenmesi, kısa yolculuklara çıkması, idealize ettikleri bir sanatı öğrenmeleri söz konusu olabilir.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçları için ortak ve bireysel maddi kaynaklarını arttırmak için bazı tekliflerle karşılaşmaları ya da yeni şanslar yakalamaları söz konusu olacaktır. Daha dengeli bütçeler yapmak, gereksiz harcamaları gözden geçirmek için de son derece uygun bir dönemdir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar