Bugün saat 18:52 itibariyle Aslan’daki Mars ile Kova’daki Jüpiter arasında bir karşıt açı kesinleşecek. 2020 yılının Mart ayından, yani pandemi mücadelesinin başladığı zamanlardan, kaynağını alan bu açının zorlayıcı bir fazını da Ocak ayında geçirdik. Geldiğimiz noktada bu mücadelenin ne kadar başarılı olduğunu tüm açıklığıyla görebilmek için net ve bilimsel yaklaşımlarla bakmalı, baskılardan kaynaklanabilecek (Mars-Aslan) problemlere karşı durmalıyız.

Çok kısa süreli olan bu etkileşim, genel anlamda teknolojik, bilimsel ve toplumu ilgilendiren verilerle alakalı problemlerin ortaya çıkabileceğine işaret etmekte.

Kişisel haritalarda Jüpiter ve Mars’ın konumları ve sembolize ettiği kavramlar gereği etkileri farklı hayat alanlarında tezahür edecektir. Bireysel-toplumsal faydalar ve özgürlükler için gerginliklerin yaşanması, mücadele gereğinin ortaya çıkması, uzlaşmak için adım atılması söz konusu olacaktır. Bu transit etkisi altında macera ve risk alma dürtülerinin de hayatın herhangi bir alanında kendini göstermesi mümkündür. Kontrolü ele alma ve yönetme isteği, kararlardan taviz vermemek tartışmaların, yaşanacak anlaşmazlıkların temelini oluşturacaktır.

Yanı sıra, özgürlük ihtiyacı, baskılara tahammülsüzlük, inançlar, felsefeler alanında sert, hatta kırıcı tartışmaların yaşanması bu transitin önemli etkilerinden olabilir. Dolayısıyla davranışlarımıza dikkat, öfkeyi kontrol ve düşünerek karar almak tatsızlıkların yaşanmasına engel olacaktır.

Özellikle Aslan ve Kova, yanı sıra Boğa ve Akrep burçlarının son günlerinde doğanların ve son derecelerinde bir astrolojik ögesi bulunanların toleransı yüksek tutması, elastik davranması çok yararlı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar