Merkür geri hareket halinde olduğu için kısa zaman evvel yaşadığımız Merkür-Neptün karesini bir kez daha yaşıyoruz ve bir tekrar daha 6 Temmuz tarihinde bizi bekliyor. Bu akşam saat 22:05’de kesinleşen bu açının etkilerini yarın ve azalarak ertesi gün de hissediyor olacağız. Pek çoğumuzun hayatında Mart ayının son günlerinde başlamış meselelerle bağlantılı bu açının kritik bir evresini 23 Mayıs’da geçirdik. Şimdi tekrardan çatışmalar yaratan, eksiklerimizle, unuttuklarımızla ve sorumsuzluklarımızla karşılaşacağımız birkaç gün bizi bekliyor.

Yalın anlamıyla bakıldığı zaman bu açı, zorlayıcı bir iletişime, alınganlıklara, lafların yanlış yere gitmesine, karmaşık, netleştirilmesi güç düşüncelere ve mesnetsiz muhakemelere işaret eder. Özellikle eğitim, seyahat, yasal konular gibi alanlarda, dikkati toplamak, detayları atlamamak için daha fazla çaba göstermek kıymetli ve faydalı olacaktır. Bu açının etkisi, önce İkizler ve Balık, sonrasında Başak ve Yay burç ve yükselen burçları için daha yoğun ve hayatlarının önemli alanlarında hissedilebilecektir.

Günün diğer bir astrolojik olgusu ise 22:41’de güç gezegenleri Mars ve Pluto arasında kesinleşen karşıt açı. Bu açının etkisini yarın ve izleyen iki gün boyunca azalarak hissediyor olacağız. Mars-Pluto karşıtı, önce saldırganlık, gücün ölçüsüz kullanılması, acımasızlık, manipülasyon olarak tanımlanır. Bu açının Yengeç-Oğlak burçları dahil olduğu için etkisi daha çok kitlesel olacaktır. Devletlerin, yönetimleri ve karanlık güçlerin acımasız saldırganlıkları, mücadelenin kural tanımaması, öfke kontrolünün eksilerde dolaşması gibi tezahürlerle karşılaşabiliriz.

Bireysel seviyede ise önce Yengeç-Oğlak ve Koç-Terazi dörtlüsünün son günlerinde doğanların ve yükselen ya da Ay noktaları 24-27 derecelerde olanlar bu negativiteden kendilerini korumaya gayret etmelidirler. Bu dönemde kendini ve etrafındakileri aklı kullanarak kontrol etmek, adil ve dürüst olmak, gücü ölçülü kullanmak, sonradan yaşanabilecek tatsızlıkları ve pişmanlıkları engellemekte yarar sağlayacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar