Bugün 16:59’da Venüs ve Neptün arasında son derece uyumlu bir açı kesinleşecek. Yengeç ve Balık burçlarında meydana gelen bu açının etkisini azalarak yarın da hissedeceğiz. Meydana geldiği burçları olduğu kadar Akrep burcunu da pozitif etkileyen bu açı, Toprak burç ve yükselen burçları, Boğa, Başak ve Oğlak için de her türlü insani ilişkide gelişmeye yönelik fırsatları da beraberinde getirecektir.

Birbirine çok benzeyen bu iki gezegen öncelikle duygularla bağlantılıdır. Venüs dünyevi ve beşeri tarafla ilgiliyken, Neptün ilahi, kutsal ve aşkın tarafla alakalıdır. Ayrıca Su elementinin baskınlığı da yine duygusal, psişik yanımızın daha ön planda olduğuna işaret etmekte.

Diğer yandan daha evvelki paylaşımlarda da belirttiğim gibi, bu açı aslında Mart ayının ortalarında başlamış, sonrasında Mayıs ayının başında ve sonunda bazı gelişmelerle yine hayatımızın merkezinde yer almış bazı olaylara ya da deneyimlere de işaret ediyor olabilir. Eğer yaşamlarınızda böyle bir şey söz konusu ise, şimdi konunun bir rahatlama devresine girdiğini, Ağustos ayına kadar denge ve stabilizasyonun yaşanabileceğini de belirtmek isterim.

Yalın anlamıyla bakıldığında Venüs-Neptün uyumlu açısı, artan romantizm ve duygusal paylaşım ihtiyacına, yükselen yaratıcılığa ve ilhama, güçlenen sezgilere işaret eder. Şefkat, merhamet ve esirgeme potansiyelinin yükseldiği bu günler, aile ve ikili ilişkiler için idealdir. Ayrıca bu günlerde başlayan ilişkiler ruhsal boyutuyla da çok tatminkar olabilir, ama yine de gerçeklerden uzaklaşmamak konusunda kontrollü olmayı gerektirir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar