Gece 01:35 itibariyle Merkür yöneticisi olduğu İkizler burcundaki geri hareketine başladı. Merkür, 23 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 01:01’de normal yörüngesine devam edecek. Aslında bu tarih geri hareketinin bitiş tarihi ama, retronun etkilerinden tam kurtulmamız için, gezegenin retronun başladığı Zodyak derecesine gelmesi gerekiyor. Bu da 7 Temmuz tarihine kadar temkinli olacağımız anlamına geliyor.  

Merkür sistemimizdeki en küçük ve en hızlı hareket eden gezegendir. Aslında Güneş etrafındaki turunu 88 günde tamamladığı için senede üç kere geri hareket ediyormuş gibi görünür. İşte bu zamanlarda da Dünya üzerinde aslında sebebini bir türlü anlayamadığımız, aksilikler yaşanır.

Astrolojide Merkür mantıklı düşünme, iletişim, muhakeme ve aktarma yetenekleriyle bağlantılıdır. Bu küçük gezegen bilmek, bilinçli olmak ve diğerlerinin bildikleriyle bağlantı kurabilmek yani, öğrenmek için insanın ilk içgüdüsünü sembolize eder. Ayrıca klasik Astrolojide, anlaşmaları, ticareti, kısa yolculukları ve temel eğitim-öğretimi de anlatır.

Merkür geri hareket ederken, daha önceden başlamış girişimleri, projeleri tekrardan gözden geçirmek, öğrendiklerimizi bir kez daha muhakeme etmek, yazışmalarımızın ya da sözlü iletişimin detaylarına odaklanmak doğru olacaktır. Ama yeni anlaşmalar yapmak, imza atmak, başvurularda bulunmak için uygun bir dönem değildir.

Bu dönemde iletişimde kopukluklar, yanlış anlaşılmalar, gecikmeler sıkça yaşanır. Hiç neden yokken, evdeki elektrikli aletler, ofisteki makinalar bozulabilir. Attığınız postalar yerine ulaşmaz, faturalarınız elinize geçmez. Ya da yolculuk için aldığınız biletin bir başkasına da satılmış olduğunu görürsünüz.

Bu defa İkizler burcundaki gerilemenin daha etkili bir şekilde hissedilmesi söz konusu olacaktır. İkizler ve Merkür benzer bir sembolizmaya sahip olduğu için iletişim, ticaret, nakliye, ulaşım, trafik, eğitim-öğretim alanında yaşanabilecek aksilikler, gecikmeler, yanlış anlaşılmalar daha yoğun olacaktır.

Öncelikle İkizler, sonra Başak, Yay ve Balık burç ve yükselen burçlarının evlilik, kariyer, toplumsal yaşam, ev ve aile yaşamı gibi temel hayat alanlarında meydana geldiği için daha dikkatli olmaları gereğini tavsiye etmek isterim.

Terazi ve Kova burç ve yükselen burçları için yaratıcı ve öğrenimle ilgili alanlarda, Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçları için maddi konularda, Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçları sağlık ve çalışma alanında, Aslan ve Koç burç ve yükselen burçları ise sosyal bağlantılarında ve iletişimde aksilikler, atlanan detaylar, gecikmeler ve yanlış anlaşılmalar yaşanabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar