Bu akşam 21:59’da Boğa burcunun 21 derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Bu Yeniay’dan en fazla Boğa arkasından Akrep, Aslan ve Kova burçlarının son 10 gününde doğanlar ve yükselen burçları ya da Ay pozisyonları bu burçların 19-23 derecelerinde olanlar etkilenecekler.

Boğa burcunda meydana gelen Yeniay’ın ana teması, bedenlerimiz de dahil olmak üzere yaşama hizmet eden kaynaklar, kaynakları elde etme yeteneği, menkul ve gayrı menkul değerler, tarım. Güneş ve Ay’ın yerleştiği konum ise, çocuklar, spekülatif finans, yaratıcı faaliyetler, sanat ve sanatçılar olarak nitelendirilebilir. Ancak haritada Yeniay’ın yönetici gezegeni Venüs, yanı sıra Merkür ve kadersel Kuzey Ay Düğümü’nün konumlandığı çalışma yaşamı, çalışanlar, hizmet sektörü, günlük hayat akışı ve tabii sağlık ile alakalı 6.Ev de ön planda.

Yeniay iletişimi, kısa yolculukları ve eğitimi anlatan 3.Evde konumlanan Neptün’den altmışlık, maddi kaynakları, parayı sembolize eden 2.Evde konumlanan Pluto'dan ise bir üçgen açı desteği alıyor. Bu destekler, Yeniay’dan sonra yapılacak kararlı, istikrarlı ve fazla risk taşımayan maddi girişimlerin, atılacak adımların kalıcı ve ödüllendirici olacağının göstergesi.

Boğa kararlı, stabil ve değer kazandıran yaklaşımlarıyla tanınır. Bu Yeniay özellikle çalışma düzenine ve çalışanlara ekonomik kaynak sağlayacak bazı yeni adımların atılabileceğini gösteriyor. Ancak yine 5.Evde bulunan Uranüs ile 2.Evde yerleşmiş Satürn arasındaki zorlayıcı açı, kripto paraların, yatırımların, spekülatif ekonominin dalgalanmaya, ani kırılmalara ve bazı baskılara açık olduğunu da ifade ediyor.

Neptün’ün desteği ise, daha fazla hareket kabiliyetine sahip olabileceğimize, ama eğitim ve iletişim alanında bazı gerçekçi olmayan kararlara işaret ediyor. Aynı temayı kadersel Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum halinde olan Merkür ve Yeniay’ın Yükselen Burcu Yay da gösteriyor. Özellikle eğitim, ticaret ve iletişim alanında, “sağlık” ana fikri altında alınan kararların kadersel olabileceğini, pek çok hayatın gidiş yönünü etkileyebileceğine işaret ediyor.

Yeniay yükseleni 13 derece Yay ile Merkür arasındaki karşıt açı ve Yay’ın yönetici gezegeninin 3.Evde Kova burcunun son derecelerinde konumlanmış olması da yine medya, iletişim, eğitim, ulaşım alanında beklenmedik şekilde kararların değişmesi de söz konusu olabilir. Çünkü son derecelerde konumlanan gezegenlerin kadersel olaylardaki rolü büyüktür.

Bireysel haritalarda nispeten olumlu vaatleri olan bir Yeniay olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti haritasıyla birlikte bakıldığında aynı pozitifliğin yakalanması pek de mümkün değil.

Yeniay TC’nin 11.Evine düşerek, büyük kazançları, halk hareketlerini ve müteffiklerle ilişkileri gündeme getiriyor. 7.Evden aldığı destekleyici Pluto açısı, diplomatik yaklaşımların faydalı olacağına ve yeni anlaşmaların yapılabileceğine işaret etmekte. Ancak Yeniay haritasının Tepe Noktasının TC Mars’ı ile yaptığı kavuşum ve Yeniay Mars’ının TC yükseleninden geçiyor olması, yönetimin her an harekete geçmeye, askeri müdahalelere hazır olduğunun ifadesi.

Yeniay haritasının Yükselen Burcunun düştüğü TC’nin 6.Evi ve yine 12.Evde bulunan, Venüs ve Merkür-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu, sağlık konusunun hala ön planda olduğuna, genç nüfusun hastalanma eğiliminin bu dönemde yükseldiğine maalesef işaret etmekte.

9.Evde anaretik (29^Kova) derecede bulunan ve İkizler burcundaki TC Ay’ı ile olumlu bir açı meydana getiren Jüpiter ise, özellikle de kadınları ilgilendiren kanuni konularda beklenmedik şekilde, kadersel ama olumlu değişimlerin yapılabileceğine, Jüpiter birkaç gün sonra da Balık burcuna geçeceği için, daha esirgeyici bazı önlemlerin alınabileceğine işaret ediyor.

Bu Yeniay’ın her birinize Boğa burcu özelliğinde güvenli, maddi-manevi sahip olduklarınızın değerine değer katabileceğiniz imkanlarla dolu başlangıçlar getirmesini dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar