Sistemdeki en küçük ve en hızlı gezegen Merkür bugün 13:30’dan itibaren Boğa burcundaki hareketine başlıyor. 4 Mayıs tarihine kadar buradaki hareketine devam edecek. Aslında Koç burcundaki hız ihtiyacının yarattığı detayları görmezden gelme eğiliminin bitmesi bu konumda mümkün olacak. Ama bu seferde Boğa’nın ağırlığı ve risk almaktan çekinen yapısı problemlere neden olabilir.

Düşünme mekanizmasını, düşüncelerin aktarımını, kısa yolculukları ve ticareti sembolize eden Merkür Boğa burcunda para ve maddi değerlerin de ön plana çıkmasında etkili olacaktır. Zaten bu dönemde Güneş ve Venüs de Boğa’da olduğu için bu burcun özelliklerini ve konsantrasyonunu daha fazla hissediyor olacağız.

Merkür’ün Boğa burcundaki yolculuğunda özellikle Jüpiter ve Satürn ile yapacağı zorlayıcı açılar sırasında kaynağını maddi değerlerden alan tartışmaların yaşanması, yanlış anlaşılmaların olması mümkün. Ayrıca risk almak istemeyen, hesaplı Boğa davranışı, söylenmesi gerekenlerin saklanmasına, önemli konuşmaların ertelenmesine, ticarette ve iletişimde gecikmelere de neden olabilir. Boğa’daki Merkür özellikle düşünsel boyutta, eğitimde ve ticarette sağlam adımlar atmak ve tekrar tekrar düşünmek isterken, fırsatların uzaklaşmasına, kaçırılmasına da neden olabilir.

Boğa burcundaki Merkür ve diğerleri bahar gelirken, doğada, açık havada olmak ihtiyacımızı yükseltecektir. Piknik yapmak, yakın çevreye küçük geziler düzenlemek ve sevdiklerimizle birlikte olmak isteğimiz artacak. Ama Kova’daki Satürn sanki bu isteğin gerçekleşmesinin bu koşullarda ne kadar güç olduğunu göstermek istercesine bekçilik etmeye devam ediyor.

Boğa ve yükselen Boğa burçları için yeni şeyler öğrenmek, teknolojik aletlerde değişim yapmak, kısa yolculuklara çıkmak, yazı yazmak ya da yazmaya başlamak için ideal bir dönemdir. Diğer Sabit burç ve yükselen burçlar Aslan, Akrep ve Kova ise hayatlarının omurga niteliği taşıyan, önemli alanlarında yeni öğrenmelere açık olabilirler. İlişkilerle alakalı, aile ve meslek yaşantısıyla ilgili bazı imzaların atılması, konuşmaların yapılması söz konusu olabilir.

Koç, İkizler, Terazi ve Yay burç ve yükselen burçlarının hayatında ise daha çok maddi konularla alakalı bazı imzaların atılması anlaşmaların yapılması mümkün. Bu burçların günlük hayatlarında ve sağlıklarıyla alakalı yapacakları değişimler, bu alanda yeni bilgiler ve donanımlar edinmek, yaşamlarının daha iyi bir yönde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık yükselen burç ve burçları için son derece hareketli günler söz konusu. Merkür’ün Boğa’daki hareketi esnasında bolca iletişim kurmaları, yeni bir eğitime başlamaları, yolculuk planları yapmaları, hatta yolculuğa çıkmaları söz konusu. Arkadaşlar, kardeşler ve çocuklarla yapılacak keyifli sohbetler, bilgi alış-verişleri çok kıymetli olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar