Pek çok gezegenin aktif olması sebebiyle, biraz kalabalık olmasına rağmen, Koç burcunda gerçekleşecek bu Yeniay, bize doğanın canlanışının, Güneş’in varlığını daha yakından hissetmemizin müjdecisi olacak. İlişkilerin, bireyselliği geliştirmenin ve korumanın, sanatın ve ticaretin ana tema olduğu bu Yeniay’da Koç başta olmak üzere, diğer Öncü burçların ikinci yarısında doğanlar ve yükselen burçları 15-30 derecede olanlar için daha radikal adımlar söz konusu olacaktır.

Yine de Yeniay haritasında Mars’ın, Jüpiter’in ve Neptün’ün konumları sağlık alanında dikkatli olmamız gereğine, sularla ve hava şartlarıyla alakalı beklenmedik olayların yaşanabileceğine işaret ediyor.

Koç ve yükselen Koç bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Burcunuzdaki Merkür, Venüs özellikle ikinci yarıda doğanların yeni kişisel başlangıçlara hazırlık içinde olduğunu müjdeliyor. Kendinizi geliştirmek adına ya da fiziksel görünüşünüzle alakalı yeni adımlar atabilir, yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Bahar yorgunluğundan etkilenmemek için uykunuza dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Sizden gizlenmiş bazı konuların ortaya çıkması da hayatınıza yeni bir formasyon kazandırma kararı almanıza, yeni yaklaşımlar geliştirmek istemenize neden olabilir.

Boğa ve yükselen Boğa için rutin sağlık kontrollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha önem verilmesi gereken bir dönem. Üstü örtülmüş, gizli kalmış bazı konuların ifşa olabileceği, rüyalarınızın çok anlamlı bir hal aldığı bir devre geçirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla alakalı yeni gelişmelerin olması, yeni dostlar edinmeniz, idealleriniz ve hayalleriniz için harekete geçmeniz söz konusu olabilir. Ani harcamalara dikkat etmeniz gereken bir dönemde de olduğunuzu belirtmek gerekir. Toplumsal yaşamın gereksinimleri sizi gereğinden fazla harcamaya yönlendirebilir.

İkizler ve yükselen İkizler için gündemde arkadaşlıklar, gruplar, hayaller, planlar var. Bu alanlardaki hareketlilik, yeni oluşumlar içerisine girme, özellikle mesleki hayattan gelen yararlı bağlantılar, iyi hissetmenize, enerjinizin yükselmesine yardımcı olacaktır. Çok hareketli olduğunuz, bazen de sinirsel gerginlikler hissettiğiniz bu dönemde, dostlarla zaman geçirmek rahatlamanızda önemli fayda sağlayacaktır. Hayallerinizle alakalı girişimlerinizin maddi boyutunu partnerinizle paylaşmanızda birlikte karar vermenizde yarar var. Aksi takdirde anlaşmazlıkların yaşanması mümkün.

Yengeç ve yükselen Yengeç için kariyer, mesleki hayat ve toplumsal yaşam son derece aktif. Bu alanda yapacağınız girişimler, başlatacağınız projeler son derece başarılı olabilir ve sizin de kendinizi yenilenmiş, enerjik hissetmeniz de etkili rol oynar. Ancak meslek yaşamına ayırdığınız vakit ve enerji ikili ilişkilerinizde biraz problem yaşamanıza, partnerinizin ilgisiz kaldığından yakınmasına neden olabilecektir. Bu dönem, özellikle yurt dışı bağlantılar kurmak, eğitim söz konusu ise bu alanda girişimlerde bulunmak için uygun zamanlar. Akşamları erken yatmayı tercih ederseniz daha iyi hissedebilirsiniz

Aslan ve yükselen Aslan için son derece enerjik, tazelenmeye yardımcı olacak bir Yeniay söz konusu. Kendinizi son derece özgüvenli, güçlenmiş, tazelenmiş hissedeceğiniz bir dönemdesiniz. Mars’ın sağladığı enerji, Güneş ve Ay’ın katkıları, zihinsel olarak da güçlenmenize ve yeni şeyler öğrenmek, belki de bir yolculuğa çıkmak için size imkan sağlayacak. Arkadaşlarınızla sosyalleşebilir, eşiniz veya ortağınızla yaşadığınız küçük sorunları çözmek için fırsatlar bulabilirsiniz. Özellikle bu ilişkilerde maddi konularda girişim kararları almanız, yeni kaynaklar elde etmeniz olasıdır.

Başak ve yükselen Başak için ortak maddi kaynaklarla alakalı bazı girişimlerin yapılması, yeni adımların atılması söz konusu olabilir. Özellikle partnerinizle birlikte alacağınız kararlar, onun da katkıları ve pozitif yaklaşımları finansal olarak rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Bir dönemdir devam eden mesleki hayattaki hareketlilik ve iş yoğunluğu sizi fazlaca yormuş olabilir. Dinlenmek, kendinize ve sağlığınıza zaman ve enerji ayırmak için programlarınızı esnetmeye çalışmalısınız.

Terazi ve yükselen Terazi bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. İkili ilişkilerde yeni adımların atılması, yeni kararların alınması, özellikle geçmişten gelen bazı konuların çözümlenmesi için konuşmalar yapılması söz konusu. Partnerinizle ailevi konularda, yaşadığınız mekanla alakalı taşınmak ya da mülk edinmek gibi bazı girişimlerin kararını alabilirsiniz. Alınan kararlarda çok baskıcı ve “dediğim dedik” bir yaklaşımda olmamak için kendinizi kontrol etmelisiniz. Yurtdışı bağlantılarınızın da güçlenebileceği bu dönemlerde, kanuni sorunlarınız varsa olumlu çözüldüğünü görmek sizi rahatlatacaktır.

Akrep ve yükselen Akrep için, günlük akışta ve sağlık alanında bazı yenilikler, gelişmeler yaşanabilir. Çalışma hayatında yapabileceğiniz bazı girişimler, kazanacağınız paranın artmasına neden olabilir. Ancak çocuklarınızla alakalı harcamalar ya da sizin maddi alandaki spekülatif girişimleriniz, biraz sıkıntı yaşanmasına neden olabilir. Ticari bağlantılarınız varsa, burada da kontrollü ve risk almayan bir tarzda pozisyon almanızı tavsiye etmek isterim. Maddi alanda partnerinizin beklenmedik harcamalarının olması, aranızda sürtüşmelerin yaşanmasına neden olabilir.

Yay ve yükselen Yay için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Yeniay’ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, şansın, keyif, zevkin çok yoğun olduğu bir dönemden geçiyorsunuz. Aile, yaşanan ev ya da gayrımenkullerle alakalı bazı yeniliklerin olması, bu dönemde konsantrasyonunuzun bu alana kayması da olası. Bu konularda partnerinizle çatışmaya girmektense, ortak bir karar almak için daha uyumlu olmayı denemelisiniz. Ayrıca kendinize ve özel ilgilerinize zaman ayırmak istemeniz de sorunların kaynağı haline gelebilir.

Oğlak ve yükselen Oğlak için aile, ebeveynler ve yaşanan ev ile alakalı bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Bu alandaki girişimlerinizin planlaması için finansal kaynaklarınızı tekrar gözden geçirmeniz gereken bir dönemdesiniz. Maddi konuların dengeli olmaması sorunlarınızın gerçek sebebi olabilir. Ancak ticari bazı girişimlerde bulunmanız ya da kardeşlerinizden alacağınız fikirler bu alandaki sorunların kısmen de olsa çözülmesinde önemli rol oynayacaktır. Günlük yaşamdaki hızlı akış, işlerin zaman zaman ters gitmesi de canınızın sıkılmasına neden olabilir.

Kova ve yükselen Kova için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, eğitim ve kanuni konularda bir takım fırsatların yakalanması olasılığı çok güçlü. Kardeşlerinizle, kuzenlerinizle ve komşularınızla çok keyifli paylaşımlar yaşamak için zaman ve enerji ayırabileceğiniz bir dönemdesiniz. Maddi konularda acele etmeden, sakin kararlar almaya çalışmalısınız. Bu alanda rasyonel davranışlar çok faydalı olacaktır. Kısa mesafe olsa da bir yolculuğa çıkabilir, stres ve negatif yükten kurtulabilirsiniz. Çocuklarınızla vakit geçirmek, yaratıcı faaliyetlerde bulunmak için de son derece uygun bir zaman.

Balık ve yükselen Balık için maddi kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek, bir dönemdir süregelen maddi sıkıntıları aşmak için yeni planlar üretme ve uygulama zamanı. Bu arada kendinizle sağlığınızla alakalı yeni başlangıçlar yapmak, daha dikkatli bir beslenme ve dinamik bir yaşam yaratmak için de girişimlerde bulunabilirsiniz. Ailevi konularda bir dönemdir devam eden gerilimli olayların sonuçlanabilmesi, çözümlerin bulunması da rahatlatıcı olacaktır. Eski dostları aramak, iletişime geçmek için fırsatlar yaratırsanız çok memnun kalabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar