Bugün sabah 05:30’da Koç burcunda bir Yeniay gerçekleşti. Yani sabaha karşı Ay ve Güneş birlikteydiler ve yeniliklerin, yeni başlangıçların, taze adımların tohumlarını ektiler. Bildiğiniz gibi baharın başlangıcını 20 Mart’ta Güneş’in Koç burcuna geçmesi ile yaşamıştık. Ama canlanmayı, yeniden doğuşu, güneşi gerçekten hissetmeye başlamamız bu Yeniay ile olacak.

Koç burcunun 22.derecesinde meydana gelen bu Yeniay filminde yine pek çok gezegen rol üstlenmiş durumda. Merkür ve Venüs her iki taraftan da Güneş-Ay ikilisini yalnız bırakmazken, Mars, Jüpiter yaptıkları altmışlık ve Pluto da kare açıyla bu yoğunluğun içine dahil oluyor. Yeniay’ın yükselen burcu İstanbul’a göre Balık ve yöneticisi Neptün 12.Evden yükselene kavuşum yapıyor.

Geçen Dolunay’daki gibi bu Yeniay’ın da teması kısmen ilişkiler ve bu alandaki yeni başlangıçlar. Ancak Koç burcu teması ve 1.Ev doluluğu temanın daha ziyade bireyselliği koruyarak, çok da kendimizi kaptırmadan, kişisel ihtiyaç ve istekleri ön plana çekerek, hatta belki zamanında yarım kalmış eskiden yaşanmış ama ego çatışmaları yüzünden tamamlanamamış ilişkileri yeniden deneyimlemek üzere adım atmak. Hatta bu adımlar sosyal bağlantılar ya da arkadaşlar vasıtasıyla da olabilir.

Yeniay’dan gelen diğer bir tema da sanat, yaratıcılık ve ticaret ile bağlantılı. Özellikle edebiyat alanında taze başlangıçların yapılması, yeni yayın projelerine başlanması için oldukça uygun bir zaman. Bu dönemde başlayan projelerin ve girişimlerin liderlik vasıfları da çok kuvvetli olacaktır. Moda ve tekstil alanında da yeni adımların atılması söz konusu olacaktır.

Yalın haliyle bakıldığında 12.Evdeki doluluk tabii biraz düşündürücü. Burası sağlık ve hastanelerle alakalı bir alan. Bu alanda bulunan Neptün ve Jüpiter sağlıkla bağlantılı karmaşık durumların yaşanabileceğine, hastane ihtiyacının artabileceğine işaret ediyor. Balık ve Neptün sembolizmi bu dönemde yiyeceklere ve kimyasallara karşı hassasiyetin yükselebileceğine, dolayısıyla yediğimize içtiğimize, gazlara ve kaynağı bilinmeyen sıvı ve ilaçlara dikkat etmemiz gerektiğine işaret ediyor.

Neptün’ün yükselen burca yaptığı kavuşum ve Mars’a yaptığı kare, genel olarak yağışlar ve denizlerle ilgili sorunların olasılığını ifade ediyor. Mars’ın sabit yıldızlar Capella ve Phact kavuşumu da bu alanın hareketli ve maceralı olduğunun göstergesi. Özellikle 17 Nisan Cumartesi günü bu alanlarda hareketlenmenin daha yoğun şekilde hissedilmesi mümkün.

Bu Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının STK’ları ve müttefiklerimizi sembolize eden 11.Evinde gerçekleşiyor ve idarecileri, yönetimi ifade eden 10.Evde de doluluk söz konusu. Dolayısıyla bu Yeniay’da bazı yeni iş birliklerinin kurulması, STK’lar ile alakalı düzenlemelere gidilmesi ya da Mars ve Jüpiter’in olumlu enerjileriyle STK’ların daha aktif rol alması söz konusu olabilir. Yeniay’ın yükselen burç noktasının ve Neptün’ün TC haritasının 10.Evine düşmesi, denizlerle, denizcilikle ve genel olarak sularla alakalı gündemin yoğun olacağının habercisi. Bir dönemdir, TC’nin 12.Evinde bulunan Mars’ın Neptün tarafından tetiklenmesi ise, askeri alanda “kutsal”ımız doğrultusunda bazı harekete geçirici kararların alınabileceğine işaret ediyor.

Bu Yeniay’ın her birinize bahar kadar canlı, hayat dolu başlangıçlar getirmesini dilerim.

Burçlara göre halleri bir sonraki gönderide paylaşacağım.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar