Zodyak’ın son burcu Balık, en yumuşak, en sevgi dolu ve şefkatli ebeveyndir. Anne-baba olarak kimi zaman disiplin uygulamakta ve kural koymakta zorlansa da, bir Balık ebeveyne sahip olmak, çocuk için büyük şanstır.

Balık ebeveynin, duyarlılığı ve zengin hayal dünyası ile, çocuğunun ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanmaması, alternatiflerinin zenginliği ve baskıdan uzak yaşam şekli, çocuğun ebeveynine sevgisinin, düşkünlüğünün katlanarak artmasına nedendir.

Balık kadını da erkeği de hassas ve kırılgandır. Bazen insanlarla yaşadıkları sorunlar, iş ve özel yaşamdaki problemler Balık ebeveyni kolayca incitir. Ebeveynin ruhundaki bu dalgalanmalar, çocuğuyla olan ilişkilerine de yansıyabilir. Çocuk ebeveynindeki anlamlandıramadığı bu değişikliklerden olumsuz etkilenebilir. Dolayısıyla Balık ebeveynin, çocuğuyla ilişkilerinde dikkatli ve kontrollü olması faydalıdır.

Her çocuk sevgiye ve dokunulmaya ihtiyaç duyar. Bu bağlamda Balık ebeveyn, küçük için tükenmez bir kaynaktır. Çocuğun temel ihtiyacı olan sevgi ve güven duygusunu tereddütsüz ve fazlasıyla sunmakta çok yeteneklidir. Ancak bu alış-verişin aşırıya kaçması halinde küçüğün özgüven ve sorumluluk duygusunun gelişimesinde gecikme yaşanması mümkün olabilir.

Zengin bir hayal dünyasına sahip olan Balık ebeveyn, çocuğun da imajinasyonunun gelişmesine katkı sağlar. Birlikte oyun kurmaları, çocuğun yaratıcılık gerektiren alanlarda anne-babasından destek alması çok kolaydır. Özellikle çocuklar da Su elementinden ise, aile yaşantısında sanat, estetik duyarlılık, yaratıcılık ve duygusal paylaşım, günlük yaşamın en temel gereksinim ve ögeleri arasındadır.

Balık anne-babanın çocuğuyla ilişkisinde vericiliğine ve fedakarlığına sınır koymayı öğrenmesi önemlidir. Aksi halde, erken yaşlarda olmasa da, çocuğun gelişimiyle birlikte, sadece “almaya” odaklı, sorumluluk üstlenmekten kaçınan ya da vermeyi bilmeyen bireylerin yetişmesi mümkündür.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar