Mars bu sabah 06:10’dan itibaren Hava elementinden olan Değişken nitelikteki İkizler burcuna geçti. Bu değişim aslında gökyüzündeki çatışmaların biraz hafifleyeceğine, nispeten daha rahat bir akışın olacağına işaret ediyor. En azından Kova burcundaki Merkür, Jüpiter ve Satürn toplaşmasına biriken enerjinin rahat akmasına yardımcı olacak bir oluşum denilebilir. Mars İkizler burcunda 23 Nisan’a kadar kalacak ve sonra Yengeç burcuna geçecek.

İkizler burcu temel olarak kısa seyahatleri, iletişimi, eğitimi, medyayı ve ticareti sembolize eder. Hız, ataklık, yüksek enerji, mücadele gücü ise eril Mars sembolizması içindedir. Dolayısıyla medyada bazı ateşli tartışmaların yaşanması, kolluk kuvvetlerinin bu endüstriye müdahalesi, ticaret savaşlarının hızlanması, rekabetin yükselmesi bu dönemin en tipik göstergelerinden olacaktır. Diğer yandan İkizler burcu trafikle de alakalı olduğu için, kazalarda artışın yaşanması da mümkündür. Mars’ın bu konumu zihinsel faaliyetlerin güçlenmesine, öğrenmek için büyük bir iştah hissedilmesine, ancak zaman zaman sinirsel gerginliklerin de yükselmesine neden olabilir. Bu dönemde Mars’ın agresif ve atak yapısı sebebiyle kurulan iletişime biraz daha dikkat etmek gerekebilir. Hemen herkeste sivri dillilik, normal terbiyeye sığmayan sözcüklerin kullanılması ve yüksek sesle konuşma eğilimi olacaktır.

Bu dönem söylediğim gibi, öğrenme isteğinin yükselmesi söz konusu ama, çabuk sıkılma, konsantre olamama, anında başka bir konuya yönelme, sabırsızlık da görülebilir. Mars’ın İkizler burcunda bulunduğu dönemde burçlara ve yükselen burçlara göre olasılıkları aşağıda bulabilirsiniz.

Koç

İletişiminizin çok yükseleceği bir döneme giriyorsunuz ama sinirlerinize hakim olup, sivri dillilik etmemek için de dikkat etmelisiniz. Kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle yaşayabileceğiniz ufak tefek tartışmalar gerilim yaratabilir. Ticari bağlantılarınızı, eğitim amaçlarınızı hızlandırmak, yeni girişimlerde bulunmak için son derece uygun bir dönemdesiniz.

Boğa

Maddi konularda çabuk karar vermemeye ve denge unsurunu göz ardı etmemeye dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Bu dönemde beklemediğiniz kaynaklardan para girişi olabileceği gibi, ani kararlarla siz de alış-verişler yapabilirsiniz. Özellikle kariyerle ya da çalışma hayatınızla alakalı kazanç değişikliklerinin olması, aileye de katkıda bulunmanız için fırsat yaratacaktır.

İkizler

Burcunuza giren Mars, kendinizi çok enerjik, bedensel olarak güçlü ve tazelenmiş hissetmenizde büyük katkı sağlayacak. Ancak sinirsel ve zihinsel gerginliklerin de kaynağı olabilir. Dolayısıyla bu enerjiyi, spora, yürüyüşe ve zihinsel faaliyetlere kanalize edebilirseniz, Nisan sonuna kadar çok daha rahat edersiniz. Hızlı hareket etmemek, ani karar almamak konusunda kontrollü olmalısınız.

Yengeç

Bilinçdışınızın son derece aktif olduğu bir dönem giriyorsunuz. Gizli kalmış endişeleriniz, korkularınız gün yüzüne çıkabilir. Bu dönemde meditatif faaliyetlerle kendinizi rahatlatabilir, dingin bir ruh hali kazanabilirsiniz. Ayrıca hiç fark etmediğiniz, dost diye bildiğiniz bazı insanların size karşı olumsuz duygular içinde olduklarını öğrenmek de moralinizi biraz düşürebilir. 

Aslan

Sosyal gruplarda arkadaşlar arasında çok aktif olacağınız bir dönem sizi bekliyor. Özellikle partnerinizle birlikte katılacağınız etkinlikler, sosyal ortamlar gerçekten enerjinizin yükselmesine yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra dostum dediğiniz insanlarla bazı anlaşmazlıklar yaşamanız halinde alttan almayı ve Aslan büyüklüğünü göstermeyi de unutmamalısınız.

Başak

Kariyer ve toplumsal hayatın büyük aktivasyon gösterdiği bir döneme giriyorsunuz. Günlük akışınız ve çalışma hayatınız bu dönemde enerjinizi fazlasıyla tüketebilir. Bu alanlardaki yoğun emek isteyen faaliyetlerinizle alakalı bazı düzeltmelere gitmeniz gerekebilir. Ayrıca bu yoğunluğunuz ebeveynlerinizle ve ev yaşantınızla yeterince ilgilenmenizi de etkileyebilir.

Terazi

Seyahat planları yapmak ve uygulamak için oldukça uygun bir dönemdesiniz. Öğrenme açlığı içinde hissedebilir ve özellikle sanat alanında yeni ufuklara doğru yelken açabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılar kurmak, hukuki konularla alakalı girişimlerde bulunmak için enerjiniz bu dönemde son derece uygun. Ayrıca açık havada bulunmak, bedensel sporlar özellikle jogging bu dönem için size çok iyi gelecektir.

Akrep

Ortak finansal kaynaklarla alakalı hem sizi hem de aileyi ilgilendiren konularda bir girişim dönemindesiniz. Ailenizle birlikte aldığınız kararlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yatırımlar yapabilirsiniz. Ancak bu alanda agresif davranmamak, objektif kalmak için dikkatli olmanız da önemli. Bedensel enerjinizin ve tensel ihtiyaçlarınızın daha yükseleceği günler sizi bekliyor.

Yay

İkili ilişkilerde ve ortaklıklarda enerji patlaması yaşanacak bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde partnerinizle ve ortağınızla iletişim içindeyken kelimelerinizi daha dikkatli seçmenizi tavsiye etmek isterim. Kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle olan bağlantılardan kaynağınız alan bazı huzursuzluklarda, çok da keskin reaksiyonlar vermemeniz ilişkilerin kalıcı hasar almasını engelleyecektir.

Oğlak

Günlük iş hayatının ve akışının çok hızlanacağı bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde iş yükünün artmasıyla beraber kazançlarınızda da bir yükselmenin olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bu dönem finansal alanda bazı düzeltmeler istemek için de uygundur. Ayrıca kendinize sağlık açısından da dikkat etmeniz gereken bir devredir. Özellikle bağışıklık sisteminizi güçlendirecek gıdalar almanızı tavsiye ederim.

Kova

Eğlenceli, sanata ve yaratıcılığa yönelik faaliyetlerle dolu bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde yeni bazı uğraşlar edinebilir, çok da keyif alabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde çocuklarınızla birlikte spor yapmak, faaliyetler düzenlemek için enerjiniz çok yüksek. Bekar olanlarınız için gerçek aşkınızın hayatınızda başrole oturması mümkün demek istiyorum.

Balık

Aileyle kronikleşmiş bazı sorunları çözmek için önemli fırsatlar yakalayabileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Ancak sinirlerinizin de zaman zaman gerilebileceğinizi, kontrolsüz olabileceğinizi hatırlatmak isterim. Bu dönemde yeni ev planları yapmak, taşınmak ya da bir gayrimenkul sahibi olmak için yoğun istek hissedebilirsiniz. Ama hızlı karar vermemelisiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar