Güneş Koç burcunda, canlı bir şekilde enerjisini yayar. Küçük Koç’un karakterine yansıyan bu özellik, Koç çocuklarının Zodyak içerisindeki en hareketli, canlı, sıcak küçükler olarak tanınmasına nedendir. Koç çocukları akranlarına göre daha aktif, çabuk hareket eder. Koç’un yaşı ilerledikçe bu özellik, telaşa ve yaşamı, insanları ve çevreyi sürekli araştıran bir hale dönüşür. Bu enerjiyi israf etmeden ve doğru kullanmak için, erken yaşlardan itibaren küçük Koç’a hedef koymak yararlı olur. Aksi halde, enerjisini boşa harcaması ve hatta yaşamın içinde kaybolması olasıdır.

Erişkinleri gibi küçük Koç’un da birincil isteği, ihtiyacı bağımsızlıktır. Kendine güven duyma isteği, kendini ve yaptıklarını çok önemsemesi, “acilen” birey olarak kabul edilmek ve erken yaşlarda bile tek başına hareket etmek istemesine nedendir. Yine de sabırsızlık, telaş ve konsantrasyonunun kolayca dağılması, derslerde sıkılmasına ve çalışma isteksizliğine neden olabilir.

Küçük Koç’a tek başına gerçekleştireceği, sorumluluklar vermek, ufak inisiyatifler kullanmasına olanak tanımak, yapabilirliklerine güvenmesi için fırsatlar yaratmak, Koç’un anne-babasının ona sunabileceği en kıymetli hediyelerdir.

Enerjik ve sıcakkanlı bir yapıya sahip olan Koç çocuğuyla vakit geçirmek çok eğlencelidir. Sevgisini, sıcaklığını ve isteklerini rahatça paylaşabilen bir çocuk olması, anne-babanın işinin kolaylaşmasına, küçüğü de kolayca yönlendirmelerine yardımcıdır. Koç çocuğu anne-babasından ihtiyacı olan desteği ve takdiri alırsa, yeteneklerini, enerjisini doğru kullanmayı ve yaşamını faydalı şekilde biçimlendirmeyi kolay öğrenir. Fakat Koç’u zorlamak veya egosunu bastırmak, saldırgan davranışların ortaya çıkmasına, yıkıcılığa yol açabilir.

Gerçekçi ve dürüst bir yapısı olan Koç burcunun küçükleri de, erken yaşlardan itibaren, doğruları söylemeyi tercih ederler. Dolayısıyla anne-baba olarak bu özelliğin desteklenmesi ve takdiri, çocuğun mükemmel bir erişkin olarak gelişmesinde önemli etkiye sahip olur. Küçük Koç’un ruh sağlığının korunmasında diğer bir önlem de, diktatoryal yaklaşımlardan, ağır cezalardan ve yaptırımlardan mümkün olduğunca uzak kalarak, pragmatik yöntemleri kullanmaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar