Bildiğiniz gibi 18 Şubat 2021’de Perseverence Mars’a indi, 4 Mart Perşembe günü de Mars İkizler burcuna geçti, üstelik Mart ayındayız. Yani bu kızıl tanrı bu aralar fazlasıyla gündem oluşturdu. Ben de kendisini yakından tanırsak, astrolojik olarak haritalarımızdaki rolü neymiş öğrenirsek, öfkesine daha az maruz kalırız diye düşündüm.

Venüs gibi, Mars da karakter üzerinde belirleyiciliğe sahip kişisel gezegenlerden bir tanesidir. Dişi veya erkek her insandaki cinsel içgüdüler, enerji ve potansiyeldir. “Kızıl Gezegen” olarak bilinen Mars, Deimos ve Phobos isimli iki uyduya sahiptir. Güneş etrafındaki turunu yaklaşık iki senede tamamlar. Zodyak’ta Koç burcunun yönetici olan Mars, eskiden Akrep burcunun da hakimi olarak kabul edilmiştir.

Mars Roma’nın savaş tanrısıdır. Yılın ilk ayı sayılan Mart ayı, hem kendi adını taşır hem de kendisine adanmıştır. Roma panteonunda, Mars’a ne kadar değer verilip, saygı gösterilmişse, Yunan tanrıları arasında karşılığı olan Ares de o kadar hor görülmüş, sevimsiz bir kişilik olarak kabul edilmiştir.

Her doğum haritasında Mars fiziksel enerji, saldırgan eylemler, inisiyatif, şiddet, ısı ve cinselliktir. Mars, kendine güvenli olma dürtüsüdür. Kadınlarda Mars, birlikte oldukları erkekleri ya da kendi içlerindeki cinsel dürtüleri temsil eder. Erkeklerin ise kendi maskülen yanlarıyla olan ilişkileridir.

Ereksiyon halindeyken Mars sembolüne benzeyen fallus, her zaman doğadaki yaratıcı gücün sembolü olmuştur. Esasen Mars, cinselliğin fiziksel yönünü ifade eder. Her zaman arzu, ihtiras, şehvetin getirdiği ve duyusal çekimler arayışındadır. Venüs yaratıcı dürtüleri ve cinsler arasında başlangıçtaki çekim gücünü sembolize eder veya birlikteliğin yaşanması için başlangıç eylemlerini yönetir. Mars ise, gerekli araçları ve duyusal uyarıları başlatarak, eyleme geçilmesini sağlar. Peki, bu savaş tanrısı farklı burçlardayken hangi davranış biçimleriyle karşımıza çıkar? Detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Koç burcunda Mars, nereye sığdırılacağı bilinemeyen yoğun enerjiye işaret eder. Mars bu burçta, enerji, inisiyatif, heves ve dürtüselliği anlatır. Başarmak isteği, yaratıcılığı ve yeni şeylere başlamayı getirir.

Mars Boğa’da pratiklik kazandırır, enerji büyük ölçüde somut sonuçlar elde edilecek uğraşlara kanalize edilir. Bu konum hareketlere hız getirmese de, kararlılığın artmasında etkilidir.

Mars’ın İkizler’deki pozisyonu mental aktiviteye ve saldırganlığa işaret eder. Çok kolay eleştirebilen ve zihinsel olarak sürekli aktif olan bir karakter ortaya çıkar.

Yengeç’deki Mars aileyle ilgili problemlere yol açabilecek kızgınlık doğurabilir. Eğer içten gelen kızgınlık ve öfke aşırı şekilde bastırılırsa, psikosomatik problemlere yol açabilir.

Mars Aslan burcunda, enerji, irade ve yaratıcılık kazandırır. Sanata yönelik konularda yoğunlaşan enerjinin muhakkak bir çıkış noktasına ihtiyacı vardır. Kararlılık ve inisiyatif kullanma yeteneği de bu konumun özellikleri arasındadır.

Başak’taki Mars, her şeyi ince detaylarına kadar planlayıp, sistemli ve dikkatli bir şekilde devam ettirebilme yeteneği verir. Pratik çözümler ve sistematik yaklaşımlar da bu konumun özelliklerindendir.

Mars Terazi’de sosyal olaylara katılımda bulunmak için kuvvetli arzular doğurur. Mars’ı Terazi’de olanlar, genellikle ilişkilerde ilk adımı atmak isterler. Dikkat çekmek ve takdir edilmek ihtiyacındadırlar.

Akrep’te bulunan Mars çok güçlü duygulara ve arzulara işaret eder. Kuvvetli cinsellik, amaçlarda sabır ve kararlılık da en belirgin özelliklerdendir. Kıskançlık ve şiddete yatkınlık da sık rastlanan karakteristikler arasındadır.

Mars Yay’da güçlü dini ve filozofik bağlantılar verir. Dogmatizm, fanatizm bu pozisyonun yarattığı etkiler arasındadır. Ya da aynı şimdi olduğu gibi, inançlar adına savaş…

Mars Oğlak’ta kariyere yönelik büyük bir enerji verir. Fark edilme ve statü sahibi olma ihtiyacı yoğundur. Yöneticilik ve politika da önemli yetenekler arasındadır.

Kova’daki Mars şiddetli bağımsızlık isteğine ve norm dışına kaymak için yoğun arzuların doğmasına sebep olur. Ekip çalışmaları içinde üretkenlik ve mücadele edebilme de diğer özellikler arasındadır.

Mars Balık’da bilinçdışından kaynaklanan kuvvetli duygulara yol açar. Bastırılan duygular ve bilinçdışının etkileri nevrozlara, psikosomatik hastalıklara yol açabilir. Bu konuma sahip kişiler, sezgisel hassasiyetin gerekli olduğu perde arkası işlerde başarılı olabilirler.


Yorumlar

Popüler Yayınlar