Balık, yaşamın akışına uyum sağlamakta beceriklidir. Durum ve şartlara direnç göstermez, lüzumlu değişimleri yaparak, seçimlerini farklılaştırır. Yaşama ve evrenin düzenine inancı, zorlukları da kolaylıklar kadar rahat kabul etmesini sağlar.

Balık Zodyak’ın son burcu olduğu için, herkesle birlik duygusunda olabilir yani empati kabiliyeti çok güçlüdür. Kimseyi yargılamadan iyi yönleri ve olumlulukları görmeye eğilimlidir. Yani küçük Balık çok erken yaşlarda bile, etrafındakilere elinden geldiğince yardımcı olmayı ister ve bundan mutluluk duyar.

Zengin, renkli bir hayal dünyasına sahip olan Balık çocuğu yaşamı ve ilişkileri de diğerlerinden farklı algılar. Sıradan ve olağan durumlar, olaylar ya da deneyimler bile, küçük Balık’ın olumlu ya da olumsuz derinden etkilenmesine nedendir. Bu hassas yapı, kimi zaman büyük dezavantajlara yol açabileceği gibi, bazen de yaratıcılığın zenginliği, ilişkilerin duyarlılığı gibi alanlarda büyük ayrıcalık sağlar.

Konsantrasyon ve kurallara uymak isteksizliği Balık çocuğunun başlıca problemidir. İsyankar olmaz ama, kurallar onun için çok da önemli değildir. Bunun yerine kendi içsel sesine, bilgeliğine ve sezgilerine her zaman şans tanır ve kullanır. Duygusal ve ince yapısı gereği, ilişkilerinde her zaman naziktir ve insanları incitmemek için maksimumda dikkat gösterir.

Küçük Balık’ı oyunlarda ya da okulda liderlik ederken ya da başı çekerken görmek pek olası değildir. Doğası gereği, emir vermekten, manipüle etmekten hoşlanmaz. Yani, egosunu pek önemsememesi, bu tür beklentiler içerisinde olmaması, geri planda kalmayı tercih etmesinde etkilidir. Bazen, küçük Balık’ı kendine ve potansiyeline inanmak konusunda yüreklendirmek, motive etmek gerekebilir.

Eğitim yaşamında Balık çocuğu hayal gücünü ve yaratıcılığını kullanabileceği alanlarda daha başarılı olur. Yabancı diller ve edebiyat ta başarı göstereceği alanlardır. Eğitim yaşantısı süresince diğer alanlarda küçük Balık’ın iyi yönlendirilmesi ve bu bilgilere de ihtiyacı olduğuna inanması anne-babanın önemli misyonları arasında olacaktır. Dış uyaranlara olduğu kadar, etrafındaki insanların da duygularına ve davranışlarına karşı büyük hassasiyet taşıyan Balık çocuğunun konsantrasyonunu da koruması açısından eğitilmesi temel bir gereksinimdir.

Sevgiyle


Yorumlar

Popüler Yayınlar