Özgürlükler, isyan temasını beraberinde getiren Yeniay doğal olarak yeni başlangıçlara da gebe. Her ne kadar zorlayıcı temalar olsa da özellikle burcu ve yükselen burcu Koç, İkizler, Terazi ve Yay olanlar için fırsatlar, şanslar da getirebilir. Bugün meydana gelen Venüs-Jüpiter kavuşumu da bu durumun destekleyicisi olarak özellikle bu burçların ikinci on gününde doğanların yanında duruyor. Yeni projeler, arkadaşlarla-sosyal gruplarda yaşanabilecek verimli ve değerli birliktelikler, keyifli paylaşımlar olabilir. Bu Yeniay’ın hepimize, ülkemize ve dünyaya yenilikleri kolaylıkla, sağlıkla ve neşeyle getirmesini diliyorum. Detaylı burç yorumlarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Koç ve yükselen Koç için gündemde arkadaşlıklar, gruplar, hayaller, planlar var. Bu alanlardaki hareketlilik, yeni oluşumlar içerisine girme, özellikle eşin sosyal çevresinden gelen yararlı bağlantılar, iyi hissetmenize, enerjinizin yükselmesine yardımcı olacaktır. Eşinizle birlikte sosyalleşmek, belki bir projenin, idealin peşinden gitmek birlikteliğiniz için de yapıcı olacaktır. Bu dönemde eşinizle beraber sosyalleşmek, bir projenin, idealin peşinden gitmek birlikteliğiniz için de yapıcı olacaktır. Ancak bu faaliyetlerin bütçede yaratabileceği sarsıntıları, açabileceği delikleri de hesaba katmanız gerektiğini unutmamanız önemli.
  • Boğa ve yükselen Boğa için aile, ebeveynler, yaşanan ev ve ortak-eş ile alakalı bazı gelişmelerin olması, yeni adımların atılması olası. Uzun zamandır süregelen, bu alanlarla bağlantılı bir sorunun çözülmesi rahatlık yaratsa bile yine de hafif bir öfke tortusu bırakabilir. Belki sizin tercih etmediğiniz yollarla gelen bu çözüm çocuklarınızla ilgili planlarınızın aksamasına da neden olabilir. Bir dönemdir Mars burcunuzda olduğu için itidalinizi muhafaza etmeniz kendi sinir sisteminiz ve bedensel sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır.
  • İkizler ve yükselen İkizler için yakın çevreyle, kardeşlerle ilgili, sevindiren yeni başlangıçların haberlerini alabilirisiniz. Enerji akışının sizin için çok rahat bir dönemde olduğunuz için, her türlü başlangıca hazırsınız. Hayatı anlamak, kendinizi daha iyi tanımak, yeni bir alanda eğitim almak için ideal bir devredesiniz. Yine de Merkür retrosunu bir kenarda tutarak bu girişimlerinizi projelendirip, başlangıcı 21 Şubat sonrasınd erteleyin derim. Ayrıca yaratıcılığınızın yükseldiği, çocuklarla ilişkilerinizin muhteşem olduğu bir devredesiniz.
  • Yengeç ve yükselen Yengeç gereksiz endişelere ve korkulara kapılmak mümkün. Gerek bireysel gerekse ortak maddi kaynaklarla alakalı yeni adımların atılması, aileyi, ebeveynleri ve yaşanan evi de içine alan konularda bazı girişimler yapılması bu endişelerin artmasında, güven duygusunun azalmasında önemli rol oynayabilir. Bu dönemde harcamalara partnerinizle birlikte karar vermeniz, yeni kurallar ve yeni özgürlükler tanımlamanız finansal ve duygusal açıdan kendinizi daha dingin hissetmenize yardımcı olacaktır.
  • Aslan ve yükselen Aslan bu Yeniay’da ikinci başrol oyuncusu. İkili ilişkilerde yeni adımların atılması, yeni kararların alınması, özellikle iletişimle alakalı sorunların giderilmesi için konuşmalar yapılması söz konusu. Sizin için karşıtlık, çatışma teması içeren bu Yeniay’da mesleki ve toplumsal hayattaki baskıların ilişkileriniz üzerindeki etkisini de ele almanız gerekebilir. Sizin için tam da hayatın omurgasını oluşturan alanları tetikleyen bu Yeniay’da bu alanlardaki sorunları çözmek, dengelemek için adımlar atabilirsiniz.
  • Başak ve yükselen Başak için kazandıkları para ve kaynaklar, günlük akış ve sağlık alanında bazı yenilikler, gelişmeler yaşanabilir. Çalışma hayatında yapabileceğiniz bazı girişimler, kazanacağınız paranın artmasına neden olabilir. Ancak partnerinizin bu alandaki muhalif görüşleri, yaklaşımları belki de sorunlar çıkmasına neden olabilecektir. Yeniay enerjisini kullanarak diyete başlamak, sağlığınızı düzeltecek bazı girişimlerde bulunmak için de çok ideal. Yarım kalmış her işinizi bitirmek için çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Terazi ve yükselen Terazi için çocuklarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olasıdır. Yeniay’ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, şansın, keyif, zevkin çok yoğun olduğu bir dönemden geçiyorsunuz. Ortak kaynaklarla alakalı bir takım problemler olsa da, bunları bazı yatırımlar yaparak, küçük de olsa riskler alarak çözebileceğiniz bir dönemdesiniz. Eğer bekarsanız, gerçekten aşkı yaşayabileceğiniz bir insanla karşılaşmanız, tanışmanız, duygusal tohumların atılması bu dönemde çok mümkün.
  • Akrep ve yükselen Akrep için aile ve ev yaşantısındaki ihtiyaçları karşılamak, mesleki ya da toplumsal hayatın gereksinimleri arasındaki dengesizliği gidermek için bazı adımlar atılabilir. Bu alanda girişimlerde bulunurken, eşinizle anlaşmazlığa düşmemeye, onun öfkelenmesine neden olacak hareketlerinize dikkat etmeniz faydalı olur. Bu dönemde karanlıkta kalmış bazı konuların gündeminizi alması, alttan alttan psikolojinizi etkilemesi de mümkün.
  • Yay ve yükselen Yay için yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, eğitim ve kanuni konularda bir takım fırsatların yakalanması olasılığı çok güçlü. Kardeşlerinizle, kuzenlerinizle ve komşularınızla çok keyifli paylaşımlar yaşamak için zaman ve enerji ayırabileceğiniz bir dönemdesiniz. Kısa mesafe olsa da bir yolculuğa çıkabilir, stres ve negatif yükten kurtulabilirsiniz. Eski arkadaşları aramak, rafa kaldırdığınız projeleri tekrardan gündeme almak için de son derece uygun bir zaman.
  • Oğlak ve yükselen Oğlak için maddi kaynakları daha iyi bir noktaya getirmek, bir dönemdir süregelen maddi sıkıntıları aşmak için yeni planlar üretme ve uygulama zamanı. Bu arada çocuklarla alakalı beklenmedik harcamalarda ya da yaşanan bazı kritik sorunlarda biraz daha kontrollü olmanız gerekiyor. Mesleki ve toplumsal alandaki hedeflerinizi gözden geçirmek, bunların sahip olduğunuz kaynaklarla ne kadar örtüştüğünü muhasebe etmek için de oldukça uygun bir dönem. Önemli insanlardan alacağınız destek şansını iyi değerlendirmek konusunda dikkatli olmalısınız.
  • Kova ve yükselen Kova bu Yeniay’ın başrol oyuncusu. Bu gezegen toplaşması, daha evvelki Jüpiter, Satürn geçişleri ve hali hazırdaki varlıkları gerçekten bu seneye damgasını vuracak nitelikte. Aslında bu gezegensel etkileri bu Yeniay itibariyle daha net algılamaya başlayacaksınız. Hayatınızın her alanında yeni bir başlangıç yapmak, görünüşünüzü, giyim tarzınızı, davranışlarınız tepeden tırnağa gözden geçirip, değiştirmek için son derece uygun bir devredesiniz. Ancak aşırıya kaçmamaya, iddialı olmamaya, aynı zamanda fazlaca içe kapanmamaya dikkat etmelisiniz. Tam da dengenin bulunması gereken bir zamandasınız.
  • Balık ve yükselen Balık için rutin sağlık kontollerinin yapılabileceği, kronik rahatsızlıklara daha önem verilmesi gereken bir dönem. Üstü örtülmüş, gizli kalmış bazı konuların ifşa olabileceği, rüyalarınızın çok anlamlı bir hal aldığı bir devre geçirebilirsiniz. Günlük yaşamdaki ya da çalışma hayatındaki aksaklıkları, sıkışıklıkları gidermek için yeni adımlar atabilir, üzerinizdeki yükü biraz delege etmeyi deneyebilirsiniz. Kardeşlerinizden ve yakın çevrenizden gelebilecek negatif yaklaşımlar için kontrollü olmanızı tavsiye ederim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar