11 Şubat Perşembe günü akşam 22:05’de Kova burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniaylarda Güneş ve Ay kavuşum halindedir. Yani Kova burcunda bir aşk gecesine tanıklık edeceğiz. Bu Yeniay’ın en büyük özelliği zaten uzun zamandır hüküm süren Kova temasını, burada bulunan gezegen topluluğu (stelyum) ile katmerli bir şekilde hissettirmesi olacak. Bu Yeniay’ın etkilerini 27 Şubata kadar yaşıyor olacağız.

Doğal olarak tema Kova olunca, özgürlükler, isyanlar, anarşizm, düzene-kurallara karşı çıkmak, teknoloji, sosyal eşitlik gibi kavramlar ön plana çıkacak. Bu gezegen toplaşmasının Boğa’daki Mars ile yaptığı kare açı ise, tüm bu temaların şiddete, öfkeye, yıkıma, kolluk kuvvetleriyle halkın karşı karşıya gelebileceğine işaret ediyor. Genel anlamıyla protestolar, halkın birleşerek hareket etmesi, finansal krizler, büyük siber saldırılar ve yer-su hareketleri maalesef bu Yeniay’ın etkilerinden olabilir.

Bireysel düzlemde ise, tabii ki her Yeniay zamanında olduğu gibi yeni başlangıçlar yapmak, tohum ve adım atmak için uygun zaman. Ama bunun yanında ilişkilerde özgürlük-eşitlik ve maddi paylaşımlar konulu çatışmaların, öfke krizlerinin ve kopma noktasına gelme hallerinin yaşanması potansiyeli var. Aslında bu Yeniay’ın Yükselen Burcu Terazi olduğu için biraz uyum yaratarak, strateji geliştirerek, karşılıklı pazarlıklar ve adımlarla denge sağlanabileceğinin de müjdesini vermek isterim. Diğer yandan Hava elementinin özellikle Kova’nın gökyüzünde bu kadar baskın olması duyguların serinlemesine, şefkatin azalmasına, zaten birikmiş olan negatif enerjinin, acımasızca ve sevgisizce boşalmasına neden olabilir. Bu birbiriyle hiç uyuşmayan sarsıcı, yıkıcı enerjiler elbette ki kader değil. Zaten Astrolojinin amacı olasılıklar üzerinde önlem almak. Dolayısıyla bu sert, kırılgan, tahrip gücü yüksek koşulların etkisini yönetmeye çalışmak kalıcı hasarlar almadan dönemi atlatmamızda çok yardımcı olabilir. Bu dönemde eşinizle birlikte sosyalleşmek, belki bir projenin, idealin peşinden gitmek birlikteliğiniz için de yapıcı olacaktır.

Kova burcunun baskınlığı spazmlar, kramplar, dolaşım sorunları gibi sağlık temalarını da tetikliyor. Bu pandemi döneminde solunum, hava almak, yürüyüşler yapmak, nefes egzersizleri denemek fazladan fayda sağlayacaktır.

Uzun zamandır olageldiği gibi, bu Yeniay da yine en fazla Sabit burçları etkiliyor. Burcu ve yükselen burcu Boğa, Aslan, Akrep ve Kova olanların ve burçların özellikle son 10 gününde doğanların biraz daha gayretli olması önemli bir tedbir olabilir.

Burçlara göre halleri bir sonraki gönderide paylaşacağım.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar