Bütün Satürn-Uranüs açıları son derece önemli etkilere sahiptir. Ancak yaklaşık 10-11 senede bir meydana gelen kareler tüm açılardan daha fazla elle tutulur gözle görülür etkiler bırakırlar. Şimdi yaşanan bu açı da geçmişte olduğu gibi bireysel yaşamlarda ve kitleler üzerinde çok önemli değişim ve dönüşümlere damgasını vuracaktır. Açıyı daha iyi anlayabilmek için bu iki önemli arketipin mitolojik düzlemdeki ilişkilerini bilmek çok önemlidir.

Kaos’dan sonra dünyada hüküm süren Uranüs eşi Gaia’dan olan güzel çocuklarını Titanlar olarak ilan etmişti. Ancak bu 12 çocuktan sonra Gaia çeşitli anomalileri olan çocuklar dünyaya getirmeye başladı. Bu çirkinliklere tahammül edemeyen Uranüs çocukları annelerinin karnına gerisin geri teperek onların yeryüzündeki yaşam haklarını ellerinden aldı. Bu duruma çok üzülen Gaia oğlu Kronos’u (Satürn) ikna ederek, onun babasını öldürmesini sağladı. Hayaları kesilen, ama intikam alacağına da yemin eden Uranüs’ten kurtulan Kronos, babasının iktidarını hemen devraldı.

Kısacası arketipik baba-oğul çatışmasını anlatan bu mit insan bilincinde ve yaşamında genç ile yaşlının, eski ile yeninin, düzen ile anarşinin, özgürlük ile kısıtlanmaların karşı karşıya gelmesinin en önemli sembolüdür. Astrolojide de Uranüs kendi yörüngesine 98 derecelik bir eğimle hareketine devam ederek düzene karşı çıkışı, egzantirikliği, Satürn ise gözümüzün gördüğü son gezegen olduğu için insan bilincinin, evrenin sınırını sembolize eder. Satürn kronik, katı ve disiplinli bir şekilde düzenden, kurallardan, sınırlardan yanayken, Uranüs hızlı, farklı, spontan ve sarsıcı değişimlerden yanadır. Satürn’ün değişime direnciyle Uranüs’ün sınırları zorlayan, anarşist, düzen bozan enerjileri bu açıyla ortaya çıkacak ve hayatlarımızda da bu çerçevede bazı çatışma, sorun ve travmalara maruz kalabileceğiz.

Bu açı 2021 senesi içinde üç kez meydana gelecek. İlk seferinde alışık olmadığımız, yeni bir enerjiyle karşı karşıya kaldığımız için biraz şaşkın ve ne yapacağını bilmez halde kalabiliriz. İkinci kez karşı karşıya geldiklerinde ise, enerji tanıdık olmasına rağmen daha konsantre olduğu için yine yoğun hissedeceğiz. Son karşılaşmalar her zaman final ya da “son yoklama” gibidir. Sanki gerekenlerin yapılıp yapılmadığı kontrol edilir ve düzeltmeler yapılır. Bu açıların hayatınızda ne gerektirdiği, ne tür olaylarla tezahürlerini gösterecekleri özgün olarak, kişiden kişiye doğum haritasının özelliklerine göre değişir. Bununla birlikte ilk kare meydana geldiğinde gerekenleri, direnç göstermeden, açık hesap bırakmadan yaparsanız daha sonraki geçişler çok daha rahat olacaktır. Konuyla alakalı bir yazı daha paylaşacağım. Orada biraz daha olabileceklerden bahsetmek isteğindeyim. Aşağıda bu açının sene içinde gerçekleşeceği tarihleri bulabilirsiniz.

17 Şubat 2021

15 Haziran 2021

24 Aralık 2021

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar