Bu paylaşımda sizlere yine Çarşamba günü kesinleşen ve hala devam eden Satürn-Uranüs karesinden bahsetmek istiyorum daha önce de söylediğim gibi 2021 senesine damgasını vuracaklardan birisi olan bu açı yaşamlarımızda beklenmedik kopuşlara, değişimlere, dünya genelinde ise yüzyıllar boyunca unutulması mümkün olmayan olaylara işaret eder. Örnek vermek gerekirse bundan bir evvel, 1999-2001’de gerçekleşen kare sırasında İkiz Kuleler’e ve Pentagon’a saldırılar yaşandı. Ancak bu defaki kare daha da farklı bir karakteristikte. Çünkü Boğa ve Kova burçlarını içine alarak meydana geliyor. Sabit burçlar taşıyıcı kolonlar gibidir. Büyük bir yüklenme kapasitesine ve dayanıklılığa, dirence sahiptirler. Ayrıca bu özelliklerin uzantısı olarak inat ve uzlaşmak istememeleri de tipik karakteristikleridir. Dolayısıyla gökyüzü arenasında bu büyük savaş devam ederken bireysel platformda mümkün olduğunca elastik kalmaya, toleransı yüksek tutmaya çalışmak gerekir.

Kişisel olarak yaşamlarımızda eski ile yeninin dengesini kurmaya çalışmak, vefa erdemini kaybetmeden ve geleneksel değerleri ötelemeden yeni bir sisteme, düzene geçmek faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra dayatmalarla karşılaşmamak, hayatın bizi “zorunda bırakacağı” deneyimlere açık olmamak için, kendi yenilenme planlarımızı, belli bir disiplin, düzen ve kurallar çerçevesinde yaşantımıza entegre etmek, en azından bizi kurban psikolojisine girmekten alıkoyacaktır.

Hayatımızda belki içten içe hissettiğimiz, duyumsadığımız ama kapının arkasına süpürdüğümüz değişim, yenilenme gereksinimlerine artık bakmak zamanının geldiğini bilmeliyiz. Bu gereksinim her doğum haritasında özgün şekilde kendini gösterecektir. Eminim ki hepimiz aslında bunları anlayabilecek kadar farkındalığa sahibiz. Hadi artık harekete geçelim.

Sevgiyle,

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar