Artık hemen herkes Yükselen Burç kavramını biliyor. Ama ben bir kere de benim ağzımdan okumanızı istedim. Sizlere biraz psikolojik ve astrolojik düzlemde yükselen kavramından bahsetmek istiyorum.

Yükselen burç doğum anımıza ve yerimize göre hesaplanır. Her 4 dakikada bir derece ilerlediği yani 2.5 saatte bir değiştiği için doğum saatinin doğruluğu hesaplamada büyük öneme sahiptir.

Yükselen burç bireyin dışarı yansıttığı kişilik ve davranış biçimidir. Başka bir deyişle etrafındaki insanların görmesine izin verdiği kişilik parçasıdır. Temel ve bölünmeyen benlik özünü Güneş sembolize eder. Hiçbir şekilde yapay olmayan, en az bütün diğer astrolojik ögeler kadar kıymetli olan yükselen burçtan filtre edilerek tüm diğer astrolojik ögelerle birlikte Güneş ve Ay Yükselen burçtan süzülür, dışarı yansır.

Yükselen burç antik Yunan tiyatrosunda aktörler tarafından sanal kişilikleri canlandırmak için kullanılan maske yani “persona” ile özdeşleştirilir. Yani Yükselen Burcumuza göre, takacağımız maskeyi seçer, dış dünyayla özümüz arasında pozisyon alırız. Çalışma yaşamımızda, sosyal aktivitelerde bu maskeyi takarız ve gerçek özümüzü (Güneş) ancak çok yakınlarımıza gösteririz. Aslında Yükselen burç dış dünyaya gösterdiğimiz uydurma olmayan, kişilik imajımızdır.

Yükselen burcumuz ayrıca bedensel formasyonumuz, sağlığımız ve vücudumuzu kullanma şeklimizle de bağlantılıdır. Seçtiğimiz giyim tarzı, jestlerimiz, mimiklerimiz, konuşma şeklimiz, ağırlıklı olarak Yükselen burcun etkisindedir. Umarım aydınlatıcı olmuştur. Yakın bir zamanda da her bir Yükselen burcu tek tek birlikte inceleyebiliriz.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar