Acaba sizin Venüs’ünüz hangi burçta? 

İki gündür Venüs zorlayıcı gezegenlerle yaptığı zorlayıcı açıları gözümüze sokarak gündemimizi aldı. Afrodit bu kadar başrole soyunmuşken biz de biraz onu tanıyalım.

Ay’dan sonra ikinci temel dişi prensip olan Venüs’ün mitolojideki karşılığı Sümerlerde İnanna, Akadlarda İştar, Grek’de Afrodit ve tabii ki Roma’da Venüs’tür. Kadın ya da erkek her insandaki sevebilme ve sevgiyi gösterebilme kapasitesi olarak ele alınan Venüs, estetik zevklerimizden, sanat anlayışımızdan ve para başta olmak üzere maddeye yaklaşımımızdan sorumludur. Kısacası Dünya planındaki değerlerle yakından ilintilidir.

Boğa ve Terazi burçlarının yöneticisi olan Venüs, Güneş'e yakın, Dünya’nın komşusudur. Yani Dünya’nın yakınında olması insanoğlunun, güzellik tutkusundan ve aşk isteğinden uzaklaşamamasının sembolüdür.

Venüs'ün aşkta ve cinsellikteki fonksiyonları son derece kuvvetlidir. Ama Venüs, salt cinsellikten çok, iki zıt kutbun bir araya gelerek uyum içinde hareket etmesini anlatır. Yani, haritamızdaki yumuşak ve pasif Venüs, uyum yaratma becerilerimizin de belirleyicisidir.

Kadınların haritasında anne-evlat gibi her hangi role girmeden, kendi dişil özelliklerini ortaya koyuşu ve kullanışıdır. Erkek haritalarında ise, aşık olabileceği, birlikte olmayı ve hayatını birlikte devam ettirmek isteyeceği kadın hakkında ipuçları verir.

Venüs’ün doğum haritalarındaki konumuna göre karakter üzerindeki etkilerini çoklu gönderide bulabilirsiniz.

Aşkın ve sevginin peşinizi hiç bırakmaması dileğiyle…

  • Venüs Koç’ta duygusal dışavurumlardaki ataklığı ifade eder. Bu burçtayken sosyal ilişkilerde odak noktası olabilme yeteneği kazandırır. Aşkta ve romantizmde yoğun bir ihtiras ve kimi zaman bencillikler vardır.
  • Venüs yöneticisi olduğu Boğa burcunda uzun süreli, kalıcı aşk ilişkileri yaratırken, ilişkilerde güvenlik ihtiyacını gündeme getirir. Kıskançlık ve fiziksel temaslardan büyük keyif almak da bu konumun karakteristiklerindendir.
  • İkizler’deki Venüs, sosyal ve romantik ilişkilerinde çeşitlilik isteyen insanlara işaret eder. Kolayca arkadaşlık ve sosyal ilişkiler kurabilme, duygularını ifade edebilme yeteneği de yine bu konumun özellikleri arasındadır.
  • Venüs Yengeç’de, ilişkilerde yoğun hassasiyete, derin bir romantizme ve ev hayatındaki sosyal olaylara işaret eder. Bu konuma sahip kadınların evlenerek kendilerini güvende hissetmek ihtiyacı, diğerlerine göre çok daha kuvvetlidir.
  • Aslan’daki Venüs, kadının mücevherlere, markalı giyime ve şaşalı bir sosyal hayata ihtiyaç duyduğuna işaret eder. Aşkta çok sıcak, sadakate inanan ve kalıcı olmayı tercih eden yaklaşımlar verir.
  • Başak burcunda yer alan Venüs, duyguların sürekli analiz edildiğinin göstergesidir. Bu konuma sahip kadınlar, duygularını kabul etmekte ve açıklamakta problemler yaşarlar. Ayrıca aşkta utangaçlık ve adım atmamayı tercih etmek de özelliklerindendir.
  • Venüs yöneticisi olduğu Terazi’de evlilik ve uyumlu sosyal ilişkilere değer veren insanlara işaret eder. Venüs bu burçta bulunduğu zaman güzelliği, estetiği sembolize ettiği için, genellikle uygun oranlar ve güzellik kazandırır.
  • Venüs, Boğa’nın karşıt burcu olan Akrep’teyken, hisler, cinsel duygular oldukça kuvvetli ve ihtiraslıdır. Kıskançlık, gizemlilik, cinsellikte ve romantizmde aşırı gurur söz konusu olabilir. Derin duyguların, tutkuların açığa çıkması zaman alabilir.
  • Venüs Yay’da duyguları, idealist ve spiritüel yaklaşımlardan etkilenen insanlara işaret eder. Geleneksel ahlaki kurallara uygun ilişkiler kurmak, kendilerini güvenli hissetmelerine yardım eder. Ama yine de özgür kalmak temel ihtiyaçtır.
  • Oğlak’taki Venüs duygusal güvenlik için, materyal statü ve zenginlik ihtiyacına işaret eder. Sosyal ortamlarda zayıf olarak tanınmak korkusuyla, duygusal taraflarını ortaya koymak istemeyen gururlu bir tavır içindedirler.
  • Venüs Kova’da bireysel olmaktan çok, insancıl tarzda kurulan ilişkilere işaret eder. Kişisel seviyede olmasa da, herkesle arkadaşca ilişkiler kurmak isterler. Romantik ilişkileri genellikle uzun sürmemesine karşın, bu ilişkiler aniden gelişir ve bir anda doruğa yükselir.
  • Venüs’ü Balık’da olan insanlar aşk için evlenirler, başka bir sebebin varlığı düşünülemez bile. Açık şekilde karşı taraftan sevildiklerine dair bir işaret almadıkları sürece, kendilerini yalnız ve acı içinde hissederler.


Yorumlar

Popüler Yayınlar