Dün gece 23:04 itibariyle Ay Başak burcunda hareketine başladı. Ay Başak burcunda, sağlık, hijyen, beslenme, diyet ve sağlık için spor gibi temaların hayatımızda öncelik kazanmasında rol oynar. Özellikle bu dönemde önce Başak ve Balık, sonra da İkizler-Yay burçları daha duygusal bir yapıda olabilirler. Bu burçlar için kendi öz bakımları ve sağlıkları, ikili ilişkiler, aile, ev yaşantısı ve ebeveynler, meslek ve kariyer daha önemli ve gündemde olacaktır. Diğer burçlar ise, Başak burcu haritada hangi alanı tutuyorsa, o sahnede daha analitik düşünme, detaylara konsantre olma, hizmet alma-verme gibi deneyimler yaşayabilirler. Detaylı Ay-Başak yorumlarına daha sonra birlikte bakarız.

Başak burcuna geçen Ay sabah 07:58 itibariyle Boğa’daki Mars ile olumlu bir açı meydana getirdi. Bu Pazar gününde bu enerjimizin yükselmesinde, duygusal paylaşımların, dışavurumların daha rahat gerçekleşmesinde olumlu katkılar yapacak. Gün içinde sinirlensek, öfkelensek bile, kontrolümüz daha kolay olacak ve duygusal aktarımlarımızı incitmeden-incinmeden yapabileceğiz.

Ancak gün akşam olduğunda, saat 20:10’da Ay ve Neptün arasında meydana gelecek karşıt açı belli bir seviyede duygusal gerginliğin yaşanmasına neden olabilir. Ufacık detayların büyütülmesi, sözlü-yazılı iletişimde satır aralarının okunması, hayal kırıklıklarına ve içe kapanarak soyutlanmalara neden olabilir. Bu durumdan yine Başak-Balık ve İkizler-Yay çiftlerinin daha yoğun etkilenmesi mümkün.

Bir dahaki paylaşımda Merkür retrosunun burçlara göre aktif olduğu hayat alanlarına bakacağız.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar