Dün başlayan Merkür’ün geri hareketi daha önce söylediğim gibi 21 Mart’a kadar devam edecek. Bu dönemde geri hareketin etkilerini temel olarak teknoloji, elektronik, bilişim ve eğitim alanında hissedeceğiz. Bu dönemde teknolojik verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Kaybolmuş, çok arayıp da bulamadığınız bir eşyanızı sanki dün oraya koymuşçasına bir anda bulmaya hazır olun. Uzun zamandır görüşmediğiniz, bir türlü iletişime geçmeye fırsat bulamadığınız dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan haber alırsanız sakın şaşırmayın.

Yaramazlığı seven Merkür’ün bu geri hareketinden burçlar ve yükselen burçların nasıl etkilendiğine bir bakalım.

Koç ve yükselen Koç için, sosyal alanlarda ve arkadaşlıklarda yanlış anlaşılmaların yaşanması, iletişim zorlukları olabilir. Ama bu dönem hayalleri ve idealleri gözden geçirmek, toplumsal yarar sağlayacak yarım kalmış projeler varsa ilgilenmek için zaman ve enerji ayırmak çok faydalı olacaktır.

Boğa ve yükselen boğalar için geri hareket, toplumsal statü ve kariyerle alakalı alanlarda yaşanıyor. Dolayısıyla bu dönemde önemli anlaşmalara imza atmamak, yeni iş başvurularını ertelemek, projelerin alt yapısını oluşturmak ama başlatmamak daha iyi olacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler için seyahat planları yaparken, yeni bir eğitime başlarken ya da hukuki konularda her hangi bir girişimde bulunurken, detaylara her zamankinden fazla önem vermek gerekir. Bu dönemde bu konularla alakalı yarım kalmış işlerinizi gözden geçirip, düzeltmeler yapabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç için finansal konular bu Merkür retrosunun ana teması olabilir. Özellikle eşin ya da ortağın maddi kaynaklarıyla alakalı karar alırken, finansal alandaki teknoloji kullanımında her zamankinden daha temkinli olmalısınız.

Aslan ve yükselen Aslan için ikili ilişkiler ve ortaklıklar gündemi alacaktır. Bu bağlantılardaki özgürlük istekleri ya da istekleriniz yanlış anlaşılabilir. Bu dönemde yine aynı kişilerle teknoloji veya bilişime bağlı olarak bir takım yanlış anlaşılmalar ya da gecikmeler yaşayabilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak için sağlık, günlük yaşam ve çalışma arkadaşları-hayatı gündemde. İş için kullandığınız teknolojilerde aksaklıklar yaşanabilir. Günlük akışı ajandanıza oturtmakta zorlanabilirsiniz. Yarım kalmış tedavilere ya da diyetlere tekrar başlamak için ideal bir dönem.

Terazi ve yükselen Terazi için çocuklar, sanat, eğlence ve flörtler Merkür retrosunun ana teması. Ayrıca risk almayı gerektiren konularda özellikle iletişimde ve teknolojide detaylara fazladan önem vermek, incelemek gerekir. Yaratıcılık gerektiren konularda detaylara takılmanız perspektif kaybına sebep olabilir.

Akrep ve yükselen Akrep için uzun zamandır olduğu gibi yine ev hayatı, ebeveynler ve gayrimenkuller etkilenebilir. Bu alandaki son kararlarınızı vermeden evvel bir kez daha detayları ele almalı, gözden geçirmelisiniz. Ayrıca gayrimenkul almak-satmak gibi işlemlerde pürüzler çıkabileceği için ertelemekte fayda var.

Yay ve yükselen Yay için iletişim, yakın çevre ve kardeşlerle ilişkiler, eğitim konuları Merkür retrosundan etkilenebilir. Kardeşlerinizle alakalı beklentilerinizde gecikmeler, maillerinizin, yazışmalarınızın zamanında yerine ulaşmaması, ya da yanlış adreslere gitmesi olasıdır.

Oğlak ve yükselen Oğlak için maddi kaynaklar ve bunların elde edilmesiyle alakalı hayat alanları Merkür retrosundan en fazla etkilenebilir. Beklediğiniz bir gelir düzeltmesi ya da bonus varsa, elinize geçmesi gecikebilir. Teknoloji kullanarak yaptığınız finansal işlemlerde de her zamankinden daha dikkatli olmanız fayda sağlayacaktır.

Kova ve yükselen Kova için oldukça önemli bir Retro. Direkt olarak kendinizin etkileneceği genel algılarınızda gecikmeler ve perspektif kaybı yaşayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bedensel sağlıkla ilgili eylemlerde yanlışlıkların olması, karmaşaların yaşanması ihtimaldir.

Balık ve yükselen Balık için biraz daha kendine dönebilecekleri bir dönem söz konusu. Yine de yeni bir rahatlama tekniği (yoga, meditasyon gibi) öğrenmek ya da başlamak için uygun bir zaman değil. Bu Merkür retrosunda gizli, derinde kalmış duygu ve düşüncelerinizi analitik bir süzgeçten geçirmek için fırsatlar yaratabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar