Çok küçük ve hareketli Merkür, astrolojide gençleri, çocukları ya da her dem taze insanları sembolize eder. Yörüngesindeki değişkenlik, zekanın iniş çıkışları gibidir.

Merkür’ün birey üzerindeki etkisi mantıklı düşünme, akıllılık, intikal ve konuşma yetenekleri ile ilgilidir. Merkür bilmek, bilinçli olmak ve diğerlerinin bildikleriyle bağlantı kurabilmek yani, öğrenmek için insanın ilk içgüdüsüdür. Merkür, beyinden durmaksızın geçenlerin bilinçli olarak yorumlanması yeteneğidir. Kazandırdığı muhakeme yeteneğiyle, aktivitelerden ve eylemlerden haberdar olmak mümkün olabilir. Klasik Astrolojide Merkür, anlaşmalardan, günlük iletişimden ve alış-verişten, ticaretten, yolculuklardan, temel öğrenme aktivitelerinden sorumludur.

Merkür, Dünya ile Güneş arasında bulunduğu ve Güneş etrafındaki turunu Dünya’dan daha kısa bir zamanda tamamladığı için, senede üç kere geri hareket ediyormuş gibi görünür. İşte bu zamanlarda da Dünya üzerinde aslında sebebini bir türlü anlayamadığımız, aksilikler yaşanır.

Merkür geri hareket ederken yapılan anlaşmalar genellikle iptal edilir, en azından pürüzler çıkar. Özellikle merküryen burçlar olan Başak ve İkizler’in imza atmamaya (evlilik de dahil) özen göstermesi her zaman tavsiye edilir.

İletişimde kopukluklar, yanlış anlaşılmalar, gecikmeler sıkça yaşanır. Hiç neden yokken, evdeki elektrikli aletler, ofisteki makinalar birer birer bozuluverir. Attığınız postalar yerine ulaşmaz, faturalarınız elinize geçmez. Ya da yolculuk için aldığınız biletin bir başkasına da satılmış olduğunu görürsünüz. Daha da acıklısı, yola çıktıktan sonra, tam uçağa yetişmek üzereyken, pasaportunuzu unuttuğunuzu farkedebilirsiniz.

Bu defa Kova burcunda gerileme yaşandığı için genel olarak elektrik, elektronik, teknoloji alanında aksilikler yaşanabilir. Toplumsal değerler, idealler, sosyal grup ve medya etkileşimlerinde yanlış anlaşılmaların olması da muhtemeldir. Bu dönemde yeni bir şeylere başlamaktansa, tamamlanamamış işleri revizyondan geçirmek tercih edilmelidir.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar